Apple stále zvažuje koupi Beats: má k obchodu výhrady

4

Apple se prý nehrne do dokončení obchodu s Beats. Údajně za to může vystupování Dr. Dre a unikající informace o detailech obchodu. Apple navíc jedná s velikou ostražitostí, protože za 3,2 miliardy dolarů je to ten největší obchod, jaký kdy společnost podnikla.

Proces odkoupení společnosti Beats gigantem Apple je stále aktivní. Applu se totiž nelíbí chování zakladatele společnosti, Dr. Dre, který se na internetu nestydí sám sebe nazvat prvním raperským miliardářem ze západního pobřeží. Ve videu, kde se Dr. Dre naparuje nově získaným bohatstvím, se totiž nešetří nadávkami a rozmařilým chováním. To se Applu, jako konzervativní a seriózní firmě, vůbec nelíbí.

Další velký důvod bylo uniknutí mnoha detailů o obchodu příliš brzy, což si Apple nepřál. Přece jen se jedná o obchod v hodnotě 3,2 miliardy dolarů a Apple očekával lepší přístup ze strany Beats. Zároveň také probíhá diskuze o podmínkách odkoupení, protože Apple Beats nekupuje kvůli sluchátkům Beats, ale kvůli značce Beats Music. Hodnota Beats Music je totiž odhadována na 200 miliónů dolarů, a proto se diskutuje o tom, proč má Apple zájem koupit tuto značku za více než 3 miliardy dolarů. Mohlo by snad dojít k přerušení obchodu? Výsledek by se prý měl ukázat již tento týden.

Zdroje: billboard.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
alambert
nedivím se, kdo by chtěl být spojovanej s takovouhle demencí...
Patrik Zvěřina
Patrik Zvěřina
No kdyby byl na světě ještě Steve, tak by z Dre vytřel podlahu. Za tohle by ho poslal i s celým Beats do háje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze