Apple definitivně kupuje značku Beats za 3 miliardy dolarů

8

Začátkem tohoto měsíce svět obletěla zpráva, že se Apple chystá koupit společnost Beats za 3,2 miliardy dolarů. Po potvrzení se však objevily informace, že Apple přeci jen váhá. Nyní odkoupení potvrdil sám Tim Cook, generální ředitel Applu.

Americký Apple není znám tím, že by ve velkém skupoval různé firmy a už vůbec ne za obrovské peníze. Letos nicméně udělal výjimku a do oka mu padla společnost Beats, za kterou stojí Jimmy lovie a raper Dr. Dre. 9. května se objevila zpráva, že Apple plánuje za Beats zaplatit 3,2 miliardy dolarů. Ještě téhož dne bylo vše potvrzeno. O několik týdnů později se nicméně začalo spekulovat, že se Applu nelíbí brzké vyzrazení obchodu a stejně tak poněkud nemístné chování rapera Dr. Dre, který se okamžitě začal chlubit, že je prvním hip-hopovým miliardářem.

Dnešní den ale ukončil veškeré spekulace. V otevřeném dopise obchod potvrdil generální ředitel Tim Cook. Uvádí se v něm mimo jiné i částka, kterou Apple zaplatí. Nakonec je nepatrně nižší. Beats Apple vyjde na rovné 3 miliardu dolarů, přičemž v hotovosti uhradí 2,6 miliardy dolarů. Zbylých 400 miliónů dolarů obdrží oba výše zmínění zakladatelé Beats v akciích a zároveň se stanou zaměstnanci Applu.

Celý obchod by měl být dokončen dle odhadů Applu během čtvrtého čtvrtletí roku 2014.

Zdroje: apple.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
grc
no poser, globalizace jak má být, cokoliv originálního se někde objeví a hned to takový zmetci koupí a utopí :(
ja
Své ke svému. Beats za ty prachy co za ně chtějí hranou strašně a apple - no comment
radek
hrozna sluchatka, jedny jsem koupil a udelal jsem chybu, fakt tento obchod nechapu...
crbn
Spoluzakladatel Beats je Jimmy Iovine, a nie Iovie ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze