Apple dodal už 7 milionů Apple Watch od jejich uvedení

11

O prodejnosti hodinek Apple Watch se dosti spekulovalo a pořád spekuluje. Hodinky jsou na trhu už ale nějakou dobu, a tak je tedy čas na posouzení. Společnost Canalys, která se specializuje mimo jiné i na analýzu trhu, přišla s novou zprávou. Applu se podle všeho daří a od uvedení dodal již 7 milionů Apple Watch.

Po představení hodinek se názory na jejich prodejnost dosti lišily. Hodinky vyvolávaly spoustu emocí a někdo si je na první pohled zamiloval a někdo je ihned odsoudil. Nicméně společnosti, jako je Canalys, zajímala přesná čísla prodejů, která byla nyní zveřejněna. Applu se podle všeho daří dobře a už má za sebou 7 milionů dodaných Apple Watch od jejich představení.

Apple Watch

TIP: Recenze Apple Watch – Steve Jobs by se divil

Jistě se nemusíme dohadovat o tom, že jsou to prozatím nejprodávanější hodinky. Mnoho agentur specializujících se na analýzu má ale jiný názor, jako MarketWatch, který již od července tohoto roku tvrdí, že po prvotní euforii prodeje padají a Apple prodává méně než 20 000 kusů denně. Za názorem, že Apple Watch slaví úspěch, se mimo Canalys staví také StrategyAnalaytics a domnívá se, že za meziroční nárůst všech chytrých hodinek, 457,3 %, můžou především Apple Watch.

Apple Watch – videopohled

Další zprávy uvádějí, že Apple za poslední čtvrtletí prodal více než 300 tisíc hodinek, za ním následuje Pebble s 200 tisíci, což má na svědomí především Time Steel. Do statistik už se nestihl zařadit Samsung s Gear S2.

Technické parametry Apple Watch 38 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce38 × 32,4 × 12,6 mm, 40 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,5" (272 × 340 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetApple A4,
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor250 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostleden 2016, 9 300 Kč

Zdroje: itpro.co, gsmarena.com, cnet.com

Diskuze ke článku
satai
Zlomek toho, co se proda iPhoneu. Financne by to z pohledu giganta, jako je Apple (temer kdokoli jiny by samozrejme byl vdecny i za tohle), mohlo byt zajimave, pokud se jim dari prodavat vyssi modely.
Xwert Is
Xwert Is
Vidím to tak ze trh sa nasyti týmto "hodinkami " a potom príde vlna toho ze v podstate bude zbytočne ich meniť lebo budú drahé a ako vieme spotrebná elektronika ide vždy rýchlo dopredu takže predaje budú klesať. Myslím si že to skončí tak ako tablety... nevidím absolútne žiadny dôvod dávať peniaze za niečo ako smart watch alebo co podľa mňa ešte potrvá dosť veľa rokov kým sa vyrovnajú tým klasickým hodinkám ak vôbec.
pupik
a proc ne? ofci je porad dost a za tech par supu, co to v US prodavaj...
To jen tady se z prumernyho vyrobku dela hogo fogo pro "lidi, co na to maj" :D :D
Mio
Jsou nekvalitní (škrábanca a samovolně praskající krycí sklo) a nehorázně předražené. Timexy za 1500 Kč jsou odolnější, vodotěsné a nemusím jako debil nabíjet každý den, protože aku vydrží cca 4 roky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze