Apple prozradil, jak moc má loajální zákazníky. Výsledek vás překvapí

24
Apple prozradil, jak moc má loajální zákazníky. Výsledek vás překvapí
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Před představením iPhonů 12 přešlo na jiné smartphony celých 26 % uživatelů iPhonů
  • Ve třetím čtvrtletí 2019 opustilo iPhony 19 % zákazníků

Během soudního sporu mezi společnostmi Apple a Epic Games (viz kauza Fortnite) vyšla na povrch zajímavá informace týkající se pro každého výrobce důležité metriky. Zveřejněná data Applu (na která jako první upozornil androidcentral.com) pocházející z interního průzkumu reflektují, jak byli zákazníci věrní iPhonům mezi lety 2019 a 2020.


Dozvídáme se tak, že ve třetím čtvrtletí 2019 přešlo z iPhonů na jiné zařízení (s největší pravděpodobností smartphony s Androidem, ačkoliv tato data Apple nezveřejnil) celých 19 %. Mezi prvním a druhým čtvrtletím 2020 však od Applu (respektive iPhonů) odešla více než čtvrtina majitelů iPhonů, konkrétně 26 %. Načasování je o to zajímavější, neboť hned v příštím čtvrtletí byly představeny iPhony 12. Ukazuje se tedy, že ani pověstný ekosystém od Applu nedokáže zabránit relativně velkému množství uživatelů přejít ke konkurenci.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Když máte ihodinky za 13k a isluchátka za 7k, tak těžko koupíte něco jiného iPhone. Znám to z okolí. To prostě není o loajalitě, to je o věznění...
Radovan Kubat
Radovan Kubat
Připomíná mi to Vykoupení z věznice Shawshank. To taky vypadalo nemožně a podařilo se mu to!
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Ale jo to se dá čekat jenže tenhle dotaz je z USA nikoliv z jiných států..
simovis@atlas.cz
simovis@atlas.cz
Dámy a pánové jsem podiven vaší diskusí. Jsem u produktů Apple už dlouho ale neodsuzuji Android jenom že mi nevyhovuje. Pro mě jsou to jenom žabomyší války což jsou k ničemu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze