Apple představil nové čipy M2 Pro a M2 Max. Výkon zastíní všechny

Apple představil nové čipy M2 Pro a M2 Max. Výkon zastíní všechny
Fotografie: Apple
  • Jedná se o nástupce dva roky starých čipů M1 Pro a M1 Max
  • Disponují až 12 jádry
  • Grafika může být nakonfigurována s až 19 jádry

Apple dnes po zhruba roce a čtvrt od představení čipů M1 Pro a M1 Max představil jejich nástupce a není překvapením, že jde o čipy M2 Pro a M2 Max. Jsou nadále založené na 5nm výrobním procesu, avšak nově se můžete spolehnout na 40 miliard tranzistorů, což je ve srovnání s M1 Pro o bezmála 20 % více.

Apple M2 Pro a M2 Max

Navýšila se rovněž propustnost pamětí na 200 Gb/s u M2 Pro, přičemž konfigurovat si lze až 32 GB této paměti. Verze M2 Max má šířku propustnosti dokonce 400 Gb/s a konfiguraci až 96 GB sjednocené paměti. Nové čipy přináší 10/12 jader, přičemž čtyři z nich jsou vždy úsporná, zbývající pak zajišťují výkon. Grafická akcelerace disponuje u M2 Pro 19 jádry, zatímco u M2 Max jde o 39 jader. V obou případech je to 30% navýšení grafického výkonu ve srovnání s předchozími čipy. Díky tomu budou například modely s těmito procesory pracovat při kompilaci kódu v Xcode 2,5krát rychleji než MacBook Pro s nejvýkonnějším procesorem od Intelu.

Apple M2 Pro a M2 Max vs Intel Core i9

Opomenout nelze ani novou 16jádrovou generaci Apple NeuralEngine, která se může pochlubit, že zvládne 15,8 miliard operací za jednu vteřinu, což představuje 40% nárůst ve srovnání s přechozí generací čipů. Vylepšeno má být i zpracování obrazu čelní kamerkou, která má lépe bojovat se šumem při horším osvětlení a obecně povznést kvalitu výše. Oba nové čipy M2 Pro a M2 Max mohou pohánět nové MacBooky Pro a Mac Mini.

Apple M2 Pro a M2 Max vs Intel Core i9
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze