Apple představil bezdrátová sluchátka AirPods

39

Nový iPhone 7 dostal mnoho nových funkcí, ale z jeho těla zmizel 3,5mm jack. Co to pro uživatele nové generace iPhonu znamená? Mohou si připojit sluchátka přes redukci do Lightning konektoru, využít sluchátka přímo s Lightning konektorem či použít bezdrátová, třeba právě AirPods. Čím se originální bezdrátová sluchátka Apple liší od těch ostatních?

Bezdrátová sluchátka samozřejmě nejsou žádnou novinkou, ale AirPods dovedli v Applu ještě trochu dál. Například hned na první pohled si všimnete, že obě pecky jsou samostatné. Ostatně bezdrátová technologie k tomu přímo vybízí, ale většina výrobců sluchátka spojuje kabelem.

Apple AirPods

Samotný design sluchátek je stejný jako u EarPods. AirPods jsou tedy EarPods bez kabelu. To má jednu velkou výhodu. Pokud vám současné EarPods vyhovují, můžete si být jisti, že vám budou vyhovovat i bezdrátové AirPods.

Apple AirPods

AirPods jsou malé, ale velmi chytré. Po rozbalení by se sluchátka měla automaticky připojit k nejbližšímu iPhonu, Watch nebo Macu. Snadné by mělo být i přepínání mezi zařízeními. Po spárování již nic nebrání samotnému poslechu hudby. Možná jste si všimli, že na AirPods nejsou žádná tlačítka. To ale neznamená, že AirPods nic nepodporují. Čip W1 s optickými čidly, infračerveným senzorem a pohybovými akcelerometry rozpozná nejen poklepání, ale i to, zda máte sluchátka v uších či nikoliv. Není tak problém přijmout hovor nebo přeskočit písničku. Zároveň je vše maximálně jednoduché a jakmile sluchátka sundáte, přehrávání hudby se zastaví. Užitečné je také filtrování okolního zvuku a zesílení vašeho hlasu při telefonování.

Apple AirPods

Žádná tlačítka, žádný konektor, tak jak se nabijí? K tomu je určeno speciální pouzdro. Samotné pouzdro se dobijí Lightning kabelem a pouzdro následně dobijí AirPods. Pouzdro má ale i vlastní baterii, a tak jej můžete vzít kamkoliv s sebou a až pětkrát AirPods nabít. Na jedno nabití vydrží AirPods 5 hodin provozu, a to na tak malé zařízení není špatné. Pokud by vás zajímal aktuální stav baterie ve sluchátkách, tak je stačí podržet u iPhonu.

Kvalita zvuku by měla být dle Apple výborná. Na skutečnost si ale počkáme, protože jak víme, tak standardní EarPods nemůžeme zařadit mezi nejlepší sluchátka. Rozhodně nejsou špatná, to ne, ale ve své cenové kategorii mají silnou konkurenci. AirPods bohužel nejsou součástí balení iPhone 7 a zákazníci si je mohou koupit za 4 990 Kč, což není vůbec málo.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Pět hodin... Prima, s tím nedojedu ani vlakem od nás do Brna...
Nechť žije 3,5 mm jack...
Lukáš M.
Jen to ne. Už před rokem jsem myslel, že některý z výrobců konečně jack odstraní. Hudba je přes něj příšerná. Bezdrát je nová kategorie, ale pořád máte možnost poslouchat hudbu přes lighting/usb-c, jen ne proboha jack.
Majkkk
A jak to asi udržím v uchu? Děs...
Mara Studna
Mara Studna
Klasická sluchátka-Jack,jsou zkrátka klasika,jediný problém je,že si člověk musí dávat bacha,kam si hodí kablík,by se mu někde nezaseknul-knoflíky u bundy,apod,pak člověk trhne hlavou a sluchátka v tahu.Bezdrátové technologie Super,ale kdo si poběží kupovat takový produkt za uvedenou cenu 5000Kč?Mám Jack od Sony,stáli 500,hrajou Super a jsem spokojen-ale je to jistě věc názoru

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze