Apple porušil patent Motoroly, říká soudce americké obchodní komise

Patentová válka nikdy nekončí a zatímco většinou ji startuje a vyhrává právě Apple, tentokrát se okolnosti spikly proti výrobci iPhonů a iPadů. Soudce americké obchodní komise totiž v jednom z nejnovějších soudních sporů rozhodl ve prospěch Motoroly.

Ta podala na Apple žalobu za porušení rovnou čtyř svých patentů, soudce ale nakonec uznal porušení pouze jednoho. Jedná se o patent týkající se sítí 3G, který pomáhá snížit ruch v signálu. Apple se však jen tak nevzdává.

„Německý soud již rozhodl, že k žádnému porušení patentu nedošlo. Věříme, že máme velkou šanci na odvolání,“ nechala se slyšet společnost.

„Jsou to dlouhé války a máme tu nyní o jednu více," řekl Carl Howe, analytik společnosti Yankee Group. „Je to především o nahromadění co největšího počtu intelektuálního majetku. Pro inovaci to není nic dobrého, ale vypadá to, že to tak dnes prostě chodí."

Šestičlenná komise nyní musí ohlásit svůj rozsudek, což se stane 23. srpna letošního roku, a pokud rozhodne ve prospěch Motoroly, společnost bude mít možnost přerušit (alespoň dočasně) dodávky gadgetů Applu na území USA, což by jistě mělo pro Apple poměrně zásadní dopady.

Zdroje: bloomberg.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze