Apple Mapy se naučily MHD v Praze

8

Praha je třetí evropskou metropolí, která dostala podporu veřejné dopravy. Apple Mapy vám nyní doporučí cestu metrem, autobusem, ale i tramvají. Díky online mapovým podkladům není potřeba aktualizace iOS, vyzkoušet nové Apple Mapy můžete okamžitě i vy.

Kalifornská společnost pokračuje v expanzi svých mapových podkladů a po boku Londýna a Berlína se Praha stala třetí evropskou metropolí s podporou městské hromadné dopravy při navigování.

Apple mapy

Nyní stačí v mapách zvolit místo v Praze a spustit vyhledání spoje pomocí dopravy. Ihned vám naskočí několik různých spojení. Apple Mapy berou v potaz metro, autobusovou, ale i tramvajovou dopravu. Ba co víc, zobrazí i vstupy do metra, což je velice vítaná funkce obzvlášť pro turisty, kteří se v hlavním městě ocitají vůbec poprvé a některé zastávky metra, například v centru, jsou složitým bludištěm.

TIP: Testujeme watchOS 3. Jaké jsou naše dojmy?

Apple mapy

Veřejná doprava tedy funguje od dnešní dne v Praze a jsme zvědavi, kdy Apple přidá další česká města. Berme Prahu jako první vlaštovku a buďme rádi, že jsme se dočkali například před Paříží, Vídní a dalšími velkými městy v Evropě.

Zdroje: macrumors.com

Diskuze ke článku
xXSWAGNEMITEXx
"Praha se řadí mezi třetí evropskou zemi," - Já nevěděl, že Praha je samostatná země.
Lukáš M.
Super, proč by ne :-) Snad to bude spolehlivvé. Google mapy to sice už nějaký pátek umí, ale ta služba velmi ráda nefunguje s hláškou o chybějících jízdních řádech
cernykafe
To jsem opravdu nečekal. Ověřeno na bežné trase domov-škola/práce a paráda. Konečně má smysl automatické otevírání map od Applu.
Miloš Šmíd
Miloš Šmíd
Můžete mi prosím někdo poradit, jak Apple Mapy najít? Mám plně zaktualizovaný iPad, vidět jsou jen ty mapy, které jsem si sám doinstaloval. V AppStore také nevím, jaké výrazy zadat, aby se mi našly. Díky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze