Apple kvůli DPH v Evropě zvyšuje cenu aplikací

22

Dnes začalo platit rozhodnutí zvednout minimální cenu aplikací pro některé státy. Týká se to především Evropské unie. Zdražení není nikterak výrazné, ale ukazuje, jaký dopad mohou mít politická rozhodnutí v praxi.

Dnes vešlo v platnost rozhodnutí Applu zvednout minimální cenu her a aplikací v obchodě AppStore. Může za to zpřísnění prodeje do evropských zemí a nutnost platit DPH v zemi, ve které se zákazník nachází. Zvýšení ceny se tak neprojeví v USA. Změna se tak týká Evropské unie, Kanady a Norska. Pokud jste si zvykli v obchodě vídat cenovku 0,89 €, tak se s ní rozlučte, protože nyní je minimální cena aplikace nastavena na 0,99 €. Jedná se tedy o rozdíl několika korun.

Appstore

V Kanadě za aplikace a hry zaplatí minimálně 1,19 $ a ve Velké Británii byla cena posunuta na 0,79 £. Zajímavostí je Island, kde má naopak dojít k snížení ceny. Minulý rok byl pro Apple zlomový, protože AppStore překonal výdělky z minulých let a vývojářům bylo vyplaceno přes 10 miliard dolarů za rok 2014.

Zdroje: appleinsider.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Paradoxom je že sa v diskusii sťažujú ľudia čo iPhone nemajú takže by ich to vôbec nemalo trápiť...
Dominik
Ať ten Epl vypadne z Evropy ;) Tahat z lidí love to by jim šlo. Přeji jim zánik :) Hlavně ať tu nenazranou firmu vypakují z Rasíji.
Petr
Co chtít po Applu , jsou to největší vyděrači pod sluncem. Ty jejich telefony bych si nikdy nekoupil. Platí se akorát za logo nakouslého jabka toť vše.
Lukáš M.
Bylo předvídatelné, že to začnou komentovat jen tací, kteří Apple v životě v ruce nedrželi. Kdo chce opici, musí mít i na banány. Kdo však nemá ani na opici, měl by na fóru o chovatelích držet hubu. :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze