Apple koupil technologii pro rozpoznávání tváře, nahradí jí Touch ID?

Apple koupil izraelskou firmu RealFace, která se zabývá technologií pro rozpoznávání obličeje a posílil tak zvěsti o tom, že by odemykání skrze senzor Touch ID mohl Apple u budoucích iPhonů nahradit právě rozpoznáváním uživatelova obličeje. Tlačítko Home by tak mohlo ustoupit většímu displeji, který by sahal až ke spodnímu okraji.

Izraelský ekonomický magazín Calcalist přinesl informaci o tom, že Apple koupil izraelskou firmu RealFace vyvíjející technologii pro rozpoznávání obličejů. Zajímavé je, že akvizice přichází ve chvíli, kdy se množí zvěsti o tom, že iPhone 8 v rámci úspory místa na přední straně telefonu přijde o Touch ID a odemykat se bude na základě rozpoznávání uživatelova obličeje.

RealFace face recongition

Tip: Co (ne)víme o iPhonu 7s a 8

Budoucí telefony Applu mají mít o mnoho menší rámečky nad a především pod displejem, přičemž na spodní straně má displeji ustoupit právě tlačítko Home se senzorem otisku prstu. Ve hře je pak i varianta, že by se čtečku otisku podařilo Applu zabudovat přímo do displeje a možné je i to, že by Apple nechal tyto dva bezpečnostní prvky koexistovat vedle sebe.

S funkcí rozpoznávání obličeje skrze senzor na přední straně by iPhonu 8 mohla pomoci i právě technologie společnosti RealFace. Ta vznikla v roce 2014, zaměstnává desítku lidí a na kontě má iOS aplikaci Pickeez, která umí procházet sociální sítě daného uživatele a vybrat mu tu nejlepší profilovou fotografii. Technologie, která za aplikací stojí, dle tvrzení firmy využívá umělou inteligenci tak, že je rozpoznávání obličeje nejpřesnější a nejrychlejší, jaké může být.

Zdroje: 9to5mac.com, macrumors.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze