Číňané přišli na to, jak vylepšit NFC. Jeho používání bude ještě snadnější

3
Číňané přišli na to, jak vylepšit NFC. Jeho používání bude ještě snadnější
Fotografie: Clay Banks, unsplash.com
  • Infinix se pochlubil zdvojnásobením dosahu signálu NFC a zvětšením čtecí plochy NFC o 200 %
  • Má také nabídnout možnost vzdálené deaktivace NFC na ztracených nebo odcizených zařízeních

Čínský výrobce mobilních telefonů, značka Infinix, kterou můžete dobře znát i od nás, představila revoluční technologii 720° SphereTech NFC. Cílem technologie je zvýšit všestrannost a spolehlivost funkce NFC (Near field communication) v mobilních zařízeních.


Jak každý, kdo používá NFC například pro bezkontaktní placení, ví, současná technologie má pořád své mezery – zejména z pohledu spolehlivosti přiložení telefonu k terminálu. A právě to má řešit technologie 720° SphereTech NFC od společnosti Infinix, která nemá potřebovat tak přesné přiložení telefonu k terminálu. „Náš závazek k inovacím a porozumění potřebám uživatelů nás přiměl k vytvoření řešení, které nejen zvyšuje funkčnost, ale také poskytuje bezkonkurenční bezpečnost a pohodlí pro naše uživatele. NFC 720° SphereTech výrazně zlepšuje mobilní zážitek v aplikacích NFC a nabízí bezproblémovou, spolehlivou a bezpečnou interakci z různých úhlů,“ řekl Li Cao, senior manažer oddělení ve společnosti Infinix, jež má technologii NFC na starost.

Infinix sáhl po několika vylepšeních z pohledu prostorového uspořádání čipu, síly signálu i typu použitého materiálu. Výsledkem přitom má být to, že se zvětšila čtecí plocha karty o 200 % a zdvojnásobil se dosah signálu. Díky tomu technologie 720° SphereTech NFC umožní využití NFC nejen ze zadní strany, jak je obvyklé, ale i například ze strany, kde je displej, pro minimalizaci počtu selhání transakcí. Značka zmiňuje také větší bezpečnost s možností vzdálené deaktivace NFC na ztracených nebo odcizených zařízeních.

Infinix uvádí, že technologie bude k dispozici v nadcházejících zařízeních značky.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
To nezní špatně. Už aby to bylo všude...
Martin Jeřábek
Konečně nějaká vylepšení pro NFC :D
Jakub Pustina
Spíš nevýhoda u toho placení. Třeba v metru to bude nebezpečné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze