2minutové video Apple Keynote obsahuje tajemný kód ukrytý v jedničkách a nulách

aktualizováno
2minutové video Apple Keynote obsahuje tajemný kód ukrytý v jedničkách a nulách
  • Fanoušci na síti reddit.com si všimli tajemného kódu v čase 1:23
  • Video se zaměřuje na služby Apple Arcade a Apple TV+
  • Patřičná pozornost je věnována rovněž novým iPhonům 11, Apple Watch nebo iPadu

Aktualizováno 12. 9. 2019

Úterní Apple Keynote trvala bezmála dvě hodiny a vůbec poprvé jsme mohli celou prezentaci sledovat skrze platformu YouTube. Jak je již u Applu zvykem, vydal následně kratší dvouminutovou verzi záznamu, která obsahuje vše podstatné. Díky bystrému oku uživatelů sítě reddit vyšlo brzy najevo, že toto dvouminutové video obsahovalo tajný kód určený všem oddaným fanouškům této ikonické značky s logem nakousnutého jablka.

Přibližně v čase 1:23 můžete na malou chvíli zahlédnout obrazovku, na které je napsáno: „Error 09102019. This is just a thought. But it might be nice to have some sort of easter egg message in here for the hard core Apple fans that will stop the video.“ Volně přeloženo se zde uvádí: „Je to jen nápad, ale bylo by pěkné mít tady nějaký easter egg pro hardcore Apple fanoušky, kteří zde stopnou video.“ Text následuje změť jedniček a nul zapsaných v binární soustavě, jež po rozluštění odhalí větu: „So you took the time to translate this? We love you.“ V českém jazyce: „Takže jste věnoval/a čas tomu to rozluštit? Milujeme vás.

Původní informace z 11. 9. 2019

Opakování je matkou moudrosti, říká se, a proto vám jistě přijde vhod možnost prohlédnout si to nejdůležitější ze včerejší Apple Keynote. Apple si pro tyto účely, jako každoročně, přichystal krátké dvouminutové video, ve kterém shrnuje ty nejdůležitější informace z prezentace, během níž byly představeny nové Apple Watch i nejnovější generace smartphonů s logem nakousnutého jablka.

Krátké video se zaměřuje na služby Apple Arcade i Apple TV+ a zároveň prozradí vše podstatné o nových hodinkách Apple Watch 5 s Always-On displejem či iPhonech 11, které definitivně přišly o 3D Touch. Všechny nové smartphony se chlubí čipsetem A13 Bionic, nechybí jim ultraširokoúhlý objektiv a dokonce podporují „slofies“. Zajímavou novinkou je rovněž iPad s 10,2palcovým displejem.

Diskuze ke článku
Powdy22
Pojedete se někdy z mobilenetu podívat do divadla Steva Jobse na Keynote pro informace o novinkách v přímém přenosu?
Řezňýk
Řekl bych, že toto je pouze zdánlivě podprahové sdělení, které má odvést pozornost od těch skutečně podprahových a superprahových.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze