Apple iPhone 7 vs. Samsung Galaxy Note 7: o kterém se více mluví?

20

Nejžhavější novinky druhého pololetí roku 2016 jsou jednoznačně Apple iPhone 7 a Samsung Galaxy Note 7. Jejich jména se často skloňují a celkově jsou oba modely pod mnohem větším dohledem novinářů a uživatelů než konkurenční kousky. O kom se však mluví více?

Apple iPhone 7 vs. Samsung Galaxy Note 7

Průzkum objemu komunikace na téma Apple iPhone 7 a Samsung Galaxy Note 7 na českém internetu prováděla analytická společnost Yeseter. Záměrně byly vybrány modely, jejichž premiéra proběhla poměrně nedávno a které k sobě již tradičně strhávají velkou pozornost.

O kom se více mluví?

Hned na úvod rozsekneme hlavní otázku. O kom se více mluví? Je to zřejmě dle očekávání Apple iPhone 7, který drží velkou nadvládu ve statistice zmínek za posledních 100 dní a dokonce ještě větší náskok má ve shodné statistice, ovšem s omezením na pouhých 7 dní nazpět. Náskok si tak Apple drží slušný, nicméně sluší se dodat, že euforie kolem nového iPhonu byla loni větší. „Z interních dat vyplývá, že zájem o iPhone 6S byl mnohem větší než o aktuální modely iPhone,“ sděluje David Folprecht ze Srovname.cz.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Note 7 – Velkolepý návrat

O kom se více mluví?

Novinky

Nové modely jednotlivých výrobců se vždy snaží něčím zaujmout, ačkoliv se to v poslední době nemusí zdát úplnou pravdou. V případě iPhonu 7 lidé mezi benefity nejčastěji zmiňují displej, který je sice stejně velký a nemá nijak špičkové rozlišení, avšak přesto jej Apple vylepšil a je například jasnější se sytějšími barvami. Třetina uživatelů zmiňuje v rámci benefitů fotoaparát a zde se lze domnívat, že hlavním důvodem bude iPhone 7 Plus, který láká na duální snímač. O nedostatku inovací svědčí však fakt, že třetím nejzmiňovanějším benefitem jsou barevné varianty.

Přečtěte si: První dojmy z Apple iPhone 7 Plus: razí svůj směr

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7 – benefity

Nedostatky

Výše zmíněný drobnohled novinkám neodpustí jakékoliv zaváhání. Galaxy Note 7 trápily vybuchující baterie, a to dokonce celosvětově. Vše vyústilo velkou svolávací akcí a pozastavení prodeje. Není proto divu, že když už se na novém Notu něco kritizuje, je to právě tento doslova ožehavý problém.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7 – o čem se hovoří?

V případě iPhonu 7 se nedostatky také našly. Nejprve to bylo zděšení z důvodu chybějícího 3,5mm jack konektoru, bez kterého si mnozí nedovedou představit poslech hudby. Mnohem více pozornosti, alespoň dle statistik vzbudil safír. Spekulovalo se, zda je safír použit na tlačítku pod displejem a na sklíčku fotoaparátu. Pokud vás odkážeme na video, kde je tvrdost zkoušena, zdá se, že Apple použil pouze tvrzené sklo. Sám výrobce však i přesto potvrzuje, že safír použit byl. Na závěr tu máme záhadné syčení vycházející z některých iPhonů. Způsobuje jej údajně nový procesor Apple A10 a ani tato skutečnost neušla pozornosti lidi, kteří o ni diskutují.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7 – nedostatky

Zdroj: Tisková zpráva Srovname.cz

Diskuze ke článku
blend raji
blend raji
Porovnávat benefity techto dvou telefonu nelze už proto ze uživatele jsou rozdilní a očekávají něco trochu jiného..
Filip
Takže o vybuchující baterii Notu 7 se mluví 1.7x víc než o jeho fantastickém displeji? Jako vážně? Vy nás máte asi za debily.
mental.disease
Najväčší benefit iP7 - displej
Najväčší nedostatok - zafír
:-))
ofal
No, je mi jedno o čem se víc mluví, ale když tak na ty dva telefony koukám, tak je Samsung designem minimálně o dvě třídy lepší, IP vedle něj vypadá jako chudáček...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze