Apple iPhone 6 by mohl dostat NFC, bezdrátové nabíjení a lepší LTE

4

Představení iPhonu s pořadovou číslovkou šest se blíží a s tím se na internetu objevuje stále více novinek o nové generaci smartphonu od Applu. Podle spekulací by mohl dostat nové funkce, které mu zatím chyběly, jako je NFC a bezdrátové nabíjení. Zrychlit by však mělo i LTE. Navíc se však objevily i údajné fotografie šasi připravovaného telefonu.

Kovové šasi pak ukazuje, že by novinka neměla již být tak hranatá jako předchozí generace, ale připomíná hybrid mezi iPhonem, iPadem a iPodem Touch. Na zaoblených bocích můžeme vidět vlevo výřezy pro regulátor hlasitosti a tlačítko pro přepnutí z tichého do normálního režimu. Napravo se pak z horní strany přesune vypínač, kterému zde bude dělat společnost slot pro SIM kartu.

Neméně zajímavé jsou však unikající informace o vnitřní výbavě nového iPhonu. Podle předchozích informací by přitom měl nový větší iPhone vzhledem ke kovovému tělu bezdrátové nabíjená postrádat. Současné spekulace však hovoří o tom, že bude vybavený plochou pod pláštěm, který se připojí k indukčně nabíjecímu povrchu. Zatím však není jasné, po kterém standardu bezdrátového nabíjení Apple sáhne, pokud tuto funkci skutečně v novém iPhonu použije. V současnosti existují hned dva standardy Alliance for Wireless Power (A4WP) a Power Matters Alliance (PMA). Podle dohody, kterou obě asociace letos uzavřely, by však měly být kompatibilní.

TIP: Apple iPhone 6: je známo rozlišení většího displeje (aktualizováno)

Naproti tomu NFC bylo očekáváno již v současné generaci iPhone 5S/5C, ale Apple si to nakonec rozmyslel, protože považoval vznikající ekosystém mobilních plateb přes NFC za příliš stratifikovaný a nezralý. Android a další platformy jako Windows Phone si to však nemyslí, takže v tomto ohledu Applu pomalu ujíždí vlak a má poslední šanci do něj naskočit.

Vzhledem k současnému rozmachu LTE jistě uživatelé ocení i upgrade v této oblasti. Současná generace disponuje LTE kategorie 4, která nabízí maximální rychlost stahování 150 Mb/s. Podle spekulace by však měl iPhone 6 povýšit na LTE kategorie 6 s maximální rychlostí stahování 300 Mb/s.

Zdroje: nowhereelse.fr, venturebeat.com, slashgear.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Petr Zubik
Petr Zubik
Zajimavej clanek, Apple vzdy prohlasoval ze NFC nenasadi,zajimalo by co ho donutilo,mozna to ze se to uz letos dostane do nekterych aut a bude s tim moci napriklad odemknout dvere.Bezdratove nabijeni urcite ano, poridil jsem to a ten kdo to ma vi o cem mluvim,velice pohldne.Jedna vec co me v clanku rozesmala a tyka se jak NFC tak LTE "v tomto ohledu Applu pomalu ujíždí vlak" ten vlak ne ze pomalu ujizdi,tenhle vlat uz je o peknych par stanic dale.
Vendel
Všímám si, že na těch uniklých fotkách maket a kdo ví čeho všeho je vždy blesk ve tvaru jak u iP5, že by opustili ten svůj truetone blesk či jak se to jmenuje? Nebo ho jen zakulatí? (pokud teda úniky nejsou liché)
Petr
Apple si snad ze svych zakazniku strili - dliouha leta je NFC, LTE nebo velky displej zbytecnost a ted to daji, zrejme jine napady dosly.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze