Apple iPhone 13 Pro Max se nabíjí rychleji, než se očekávalo

4
Apple iPhone 13 Pro Max se nabíjí rychleji, než se očekávalo
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výrobce udává nabití na 50 % 20W adaptérem za zhruba půl hodiny
  • Nezávislé měření poukazuje na skutečný maximální výkon nabíjení iPhonu 13 Pro Max

Stále větší důležitost se při výběru nového smartphonu přikládá tomu, jak rychle se dokáže nabít. Kromě logicky výkonnějšího drátového nabíjení se přitom výrobci předhání i v rychlosti (respektive výkonu) bezdrátového nabíjení. Apple však evidentně trend extrémně rychlého nabíjení prozatím nechává chladným, neboť ani u nejnovějších iPhonů 13 během své prezentace nepředstavil žádnou novou technologii superrychlého doplnění energie. Na stránkách výrobce apple.com pouze najdeme informaci o tom, že nabití až na 50 % zabere přibližně půl hodiny 20W nebo silnějším adaptérem.

Neznamená to ovšem, že by se rychlost nabíjení oproti loňské generace nezměnila. YouTube kanál ChargeLab zveřejnil zajímavý experiment, během něhož měřil maximální nabíjecí výkon několika telefonů, včetně nového iPhonu 13 Pro Max. S 30W adaptérem bylo zjištěno, že iPhone 13 Pro Max dokáže přijmout výkon 27 W, což je o 5 W více, než tomu bylo u loňského iPhonu 12 Pro Max. Test prozatím neproběhl u dalších modelů z řady iPhone 13, tudíž není jasné, jestli se maximální nabíjecí výkon zvýšil u všech. Již brzy se však můžete těšit na zveřejnění našich podrobných nabíjecích grafů u Phonů 13 Pro a také 13.

Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB

Rozměry160,8 × 78,1 × 7,7 mm, 238 g
DisplejOLED, 6,7" (2 778 × 1 284 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A15 Bionic,
Paměťúložiště: 128 GBne
Akumulátor4 352 mAh
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Komedie 😂
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
To je vždy po vydání opěvných článků a potom se zjistí, že půlka Číny je dál. Alespoň ve foťáku, který se opěvuje, tak je 4. po Číně. A to přijdou další do konce roku a Iprd bude rázem 7., když dobře
Pavel Krejčíř
Pavel Krejčíř
Takže ajfony už se nenabíjí tři a půl hodiny?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze