Apple chce zlepšit své mapy, pomoc hledá u Foursquare

2

Apple se svých vlastních mapových podkladů nevzdává. Ačkoliv jsou aktuálně velmi nekvalitní, plánuje je vylepšit. Pomoci by mu mohla oblíbená služba Foursquare.

S příchodem operačního systému iOS se Apple rozhodl vsadit výhradně na své mapové podklady. Ty okamžitě vzbudily vlnu kritiky i posměšků. Sám Tim Cook se následně všem za nekvalitní mapy omluvil. Minulý týden se do obchodu Appstore navrátily Google Mapy, které kvalitou ty od Applu vysoce převyšují. Ostatně se o tom můžete přesvědčit i v našem článku.

Apple se nicméně nehodlá jen tak vzdát a hledá možné cesty, jak své mapy zlepšit. Nejnovějším možným partnerem se trochu překvapivě může stát služba Foursquare. Rozhovory mezi oběma stranami probíhaly v posledních týdnech a ze strany Applu se jich účastnil senior viceprezident Eddy Cue. Výsledkem možné spolupráce by mělo být sdílení dat, která prostřednictvím Foursquare nasbírali sami uživatelé. Mapy Applu by se tak razantně zlepšily v oblasti bodů zájmů.

Jaké používáte na svém iPhonu nebo iPadu mapy? Vystačíte si podklady od Applu nebo jste začali využívat Google Mapy?

Zdroje: online.wsj.com

Diskuze ke článku
Tom
Vzhledem k tomu že mám na tabletu android a mapy tam používám docela často - jsem na goodle mapy u svého 4S čekal jak na soudný den :-)
silver
jak apple tak google mapy sou stejně k ničemu, doma se můžu kouknout na PC / notebooku a na cestách potřebuju stejně navigaci, která není závislá na internetu. Kdyby fungovali i offline tak by byli mnohem užitečnější, zatím sou nejlepší CityMaps2Go.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze