Apple čelí žalobě za zneužití ochranné známky

5
Apple čelí žalobě za zneužití ochranné známky
  • Apple použil název, který je již používán jinou aplikací
  • Ta funguje v App Storu už od roku 2014

Nový iPhone X ještě nestihl ani vstoupit na trh a Apple už čelí první žalobě. Japonští vývojáři aplikace Animoji, která je volně dostupná v App Storu, Apple žalují za porušení autorských práv a tvrdí, že Apple ukradl název „Animoji“.

animoji

„Jedná se o učebnicový případ úmyslného porušení ochranné známky.“ píše se ve stížnosti, která byla předložena na federálním soudu v San Franciscu. Aplikace Animoji funguje v App Storu již od roku 2014 a umožňuje uživatelům posílat animované texty pomocí iMessage, WhatsApp či Viberu. Apple tuto situaci odmítl komentovat, ale soudní řízení popisuje dosti agresivní boj o tento název.

face id

Zajímavý je ovšem fakt, že se od doby, kdy Apple Animoji představil, začala aplikace výrazně více stahovat, a tak v konečném výsledku Apple této aplikaci pomohl. Přesto vývojáři říkají, že utrpěli značné škody, protože jejich aplikace již není prvním výsledkem vyhledávání.

Zdroj: mashable.com

Diskuze ke článku
Pearl
To jsem zvědavý, jak tohle dopadne. V Applu se už asi definitivně zbláznili, vždyť o tom věděli a oni záměrně použijí stejný název. Odkup ochranné známky vývojáři odmítli, takže je možné, že to pro Apple skončí trapasem. Podobným jako je u jejich kalkulačky v iOS11, kde 1+2+3=24. Snad se Steve nekouká.
A není to 24, ale 23. Jelikož druhé zadané + nezaregistruje při rychlejším zadání z lockscreenu v kalkulačce
Antik
Iphone 7 32gb ios 10.3.3 vami popsane problemy u kalkulacky nemam

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze