Apple čelí žalobě, technologie 3D Touch porušuje patenty

Apple v těchto dnech čelí poměrně nepříjemné žalobě, ta se vztahuje na fungování technologie 3D Touch, která byla odhalena s modely iPhone 6s a 6s Plus. Apple konkrétně porušil 3 patenty společnosti Immersion, která licencuje patenty pro zdravotnická a další zařízení. Patenty se váží k hmatové haptické odezvě a rovněž k samotnému prostředí.

Technologie 3D Touch byla světu odhalena teprve s příchodem nejnovější generace obou iPhonů, zákazníci si k ní postupem času našli svoji cestu. Jedná se o příjemného pomocníka k vyvolání další nabídky bez toho, aniž byste museli spouštět konkrétní aplikaci. Technologie 3D Touch funguje dobře také pro rychlé náhledy obrázků a nebo e-mailové korespondence. Jak se ale nyní ukazuje, společnost Apple porušila trojici patentů, které licencuje společnost Immersion. Ta samozřejmě neváhala a za porušení patentů podala na Apple trestní oznámení.

Workflow,Twitter,Camera+ - 3D Touch

Společnost Immersion není jako vlastník patentů žádným malým hráčem, disponuje více než 2 000 patenty, které licencuje výrobcům specializovaných zdravotnických zařízení nebo herních systémů. O zpětnou vazbu a možnou interakci s displejem se společnost zajímá již několik let, je tedy logické, že se brání.

Zdroje: thenextweb.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukas
Je to obdivujem Apple v tom že dokáže predstaviť nejakú starú vec ako úplnú bombu a novinku ktorú predtým niekde "ukradne". A ako to dokáže krásne predstaviť ako podať že fans jasajú.
Filip
Aktualita sice 3 dny stará, ale jinak dobrý.
Vragysek
Nemám na Apple tak ho budu alespoň v trapných článcích špinit:-D:-D:-D
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
a co huawei a jeho force touch? co žalovat i huawei?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze