Apple by mohl Touch ID schovat do odemykacího tlačítka, naznačují spekulace

23
Apple by mohl Touch ID schovat do odemykacího tlačítka, naznačují spekulace
Fotografie: apple.com
  • Chystaný iPhone 8 by měl mít displej po celé čelní ploše, což odnese tlačítko
  • Stále se spekuluje nad umístěním čtečky otisků prstů, možná najde místo v odemykacím tlačítku

Značnou pozornost na sebe strhává budoucí iPhone 8, u nějž by se měl Apple odvázat a displej roztáhnout na takřka celou čelní plochu. To však znamená, že by se muselo po dlouhých 10 letech odporoučet čelní tlačítko. V něm, jak je známo, je umístěna čtečka otisků prstů, které Apple říká Touch ID. Dlouho se spekuluje, jak si s touto situací americká společnost poradí. Například Samsung musel zvolit nepříliš šťastné řešení se čtečkou na zadní straně. Chvíli se zdálo, že by se Applu mohlo podařit umístit čtečku pod displej, avšak nyní to vypadá, že toto řešení má ještě svůj čas. Údajně by výrobce nebyl schopen vyrábět tolik telefonů s čtečkou pod displejem.

Apple současně neumístí čtečku na zadní stranu, kde je pro mnohé velmi nepraktická. Patentové přihláška Applu naznačuje, že by se čtečka otisků prstů mohla schovat v tlačítku sloužícím k odemknutí telefonu. Tím by se Apple dočasně vydal cestou, kterou si před lety zvolilo Sony a šlo by o poměrně schůdný kompromis, pakliže se funkce Touch ID nechce vzdát.

Zdroje: patentlyapple.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
carda
Furt je lepší ji dát na bok jak na záda :) alias S8 a budoucí Note 8 ne že bych Applu nějak nadržoval ale oni vědí jak by si nasrali do držky kdyby ji dali na záda tak aspoň mají tu snahu to jinak řešit v Samusngu si jen řekli že když to má Huawei a LG to to uděláme taky.
Troll
Já sice preferuji čtečku vepředu, ale než jí mít vzadu, radši na boku.
spokojenyhonza
Se divím, ze ji neschovaji na záda pod ten znak...
Mirek
Jen doufám, ze se nebude muset pro probuzení telefonu mackat jakékoli hw tlačítko.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze