Android 11 Go se povinně objeví u všech smartphonů s méně než 2 GB RAM

Android 11 Go se povinně objeví u všech smartphonů s méně než 2 GB RAM
Fotografie: mobilenet.cz
  • Výjimku dostanou telefony, které se na trhu objeví před čtvrtým čtvrtletím letošního roku
  • Smartphony s 512MB RAM Android 11 vůbec neobdrží
  • Google chce zajistit hladší chod systému na méně výkonných zařízeních

Před několika týdny jsem vám přinesli názornou videoukázku toho, na co se můžete s příchodem Androidu 11 těšit. Novinek v systému přitom najdete opravdu mnoho, ať už jde o upravené notifikace, přepracované pořizování screenshotů, nebo takzvané „Power Menu“ (které se objeví při dlouhém podržení vypínacího tlačítka). Vývojáři z xda-developers.com však zároveň zjistili, že ne všechny v budoucnu představené smartphony budou moci klasický Android 11 používat.


Pro smartphony s méně než 2 GB operační paměti bude nově k dispozici výlučně odlehčená verze Android Go. Základní telefony s 512MB RAM pak mají smůlu úplně a nový Android 11 na nich nepoběží. Výjimku představují modely, které se dostanou na trh ještě před koncem (podle dostupných zdrojů konkrétně čtvrtým čtvrtletím) letošního roku. Takovéto zařízení, za předpokladu, že mají alespoň 2 GB RAM, stále mohou používat plnohodnotný Android 11.

V minulosti byl Android Go určen pro zařízení s méně než 1 GB operační paměti, výrobci však nebyli nijak nuceni k implementaci. Googlu se však evidentně rozhodl v budoucnu zajistit hladší chod u cenově dostupných zařízeních s nižším výkonem, následkem čehož zavede výše zmíněné opatření.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze