Android Wear bude možné updatovat i bez OTA aktualizací

Android Wear bude možné updatovat i bez OTA aktualizací
  • Android Wear 2.0 je nově možné aktualizovat bez nutných OTA aktualizací
  • Namísto toho budou vývojáři přidávat některé funkce přes Google Play formou aktualizace aplikace Android Wear

S Android Wear to v poslední době nevypadá úplně nejlépe. Verze Wear 2.0 nebyla přijata ani zdaleka tak dobře, jak mohl Google očekávat a dají se pochopit jisté obavy uživatelů ohledně budoucnosti platformy. Situaci nepomáhá ani absence Android Wear na velké Google konferenci minulý týden a z obchodu Google Story nedávno zmizela i všechna zařízení, která nejsou přímo od Googlu, což se týká i všech chytrých hodinek. 

Jistou naději dává uživatelům Android Wear 2.0 „googler“ Hoi Lam, který se včera na Google+ podělil s komunitou o informace ohledně stavu a budoucnosti Android Wear. Podle jeho slov bude již brzy možné přidávat nové funkce platformě skrze Google Play, takže odpadne nutnost vydávat vždy velké OTA aktualizace. Pro přidání některých funkcí a vylepšení bude nově stačit aktualizovat pouze aplikaci Android Wear, přičemž první takové události jsem se dočkali už minulý týden. 

Android Wear

Přidána byla zejména integrace chatovacích programů od ostatních vývojářů do Kontaktů, ale přibylo i pár vylepšení v Google Play, aby uživatelé snadněji objevili nové a zajímavé aplikace a přidány byla i další vylepšení a oprav se dočkaly bugy. Google doufá, že tímto přístupem bez nutnosti OTA aktualizací dodá Android Wear 2.0 potřebnou vzpruhu a bude moci rychle napravit mnohé nedostatky, kterými platforma stále trpí. 

Stáhnout Android Wear

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: plus.google.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze