Android v březnu: Ice Cream Sandwich pokračuje v útoku

5

Měsíc uplynul jako voda a po únorovém přehledu operačního systému Android tu máme zbrusu nový. I ten poukazuje na to, že má Ice Cream Sandwich mezi uživateli rozhodně úspěch. Kralující Gingerbread ale svou pozici neodevzdá tak snadno, stále totiž zůstává nejpoužívanější verzí.

Sony Ericsson pracuje na vývoji komunikátoru s Androidem

Rozšiřující se verze Ice Cream Sandwich hlásí po únoru úspěchy i v březnu. V současné době se totiž jedná o jeho největší skok o více jak jedno procento, což je pochopitelné. Nová verze se totiž začíná dostávat na stále více přístrojů. Ice Cream Sandwich tak nyní zabírá 2,9% a může se radovat z polepšení o 80% oproti únoru. Očekává se, že stejný úspěch bude nová verze mít i v nadcházejících měsících.

Android

Verze Označení Podíl v březnu Změna podílu
Android 1.5 Cupcake 0,3% -0,1%
Android 1.6 Donut 0,7% -0,1%
Android 2.1 Eclair 6,0% -0,6%
Android 2.2 Froyo 23,1% -2,2%
Android 2.3 Gingerbread 63,7% 1,7%
Android 3.0 Honeycomb 0,1% 0%
Android 3.1 1,0% -0,1%
Android 3.2 2,2% 0,1%
Android 4.0 Ice Cream Sandwich 2,9% 1,3%

To však nemění nic na tom, že trhu Androidu stále kraluje verze Gingerbread, která si o pár procent polepšila taktéž a zabírá 63,7% platformy a je téměř jisté, že svou vedoucí pozici ještě nějakou dobu udrží. Ostatní verze se stejně jako předtím pomalu ale jistě propadávají. Froyo poklesl na 23,1%, starší Eclair už na 6%. V podstatě beze změny zůstala ryze tabletové verze Honeycomb. V jejím případě už nárůst očekávat nelze, neboť většina tabletů dříve či později přejde na novější Ice Cream Sandwich.

TIP! Přečtěte si, jak si Android vedl v únoru.

Android

Nejstarší verze, Donut a Cupcake, už prakticky nezabírají žádné místo platformy a každý si ukousává necelé procento. Brzy nejspíše navždy zmizí v propadlišti dějin.

Zdroje: developer.android.com

Diskuze ke článku
stepo
Ja jeste stale jedu na androidu 2.3.4 gingerbrath,ale jelikoz mam smartphone sony ericsson xperia mini,tak se dost brzy dockam androidu 4. Ice cream sendwich:-D
Jan
android 2.3.4 gingerbread :)
nondrak8
android 4. Ice Cream Sandwich :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze