Android Q bude umět nativně nahrávat dění na displeji

3
Android Q bude umět nativně nahrávat dění na displeji
  • Beta verze Androidu Q odhalila možnost záznamu dění na displeji
  • Funkce se zapne jako sekundární možnost při pořízení screenshotu

Google vypustil první vývojovou beta verzi chystaného Androidu Q, který bude zřejmě ve finále označen jako Android 10. Podle YouTube kanálu Techusiast se v rámci beta verze zpřístupnila nová funkce umožňující nahrávání dění na obrazovce telefonu.

Zpřístupnění této funkce podrobně popsal uživatel fóra reddit.com. Vše se nachází v nastavení a následně možnostech pro vývojáře. Klasické zapnutí je prezentováno na videu níže, vše začíná v čase 7:30.

Na videu je jasně vidět, že do nové nabídky se dostanete delším přidržením tlačítka napájení. Nově se objeví více možností, mezi kterými figuruje i pořízení screenshotu. Pokud však tlačítko přidržíte déle, objeví se možnost záznamu dění na displeji. Následně si pouze vyberete, zda chcete zaznamenávat i hlas pomocí mikrofonu a zda mají být vidět i místa, kde se dotknete při ovládání.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Jsem zvědavý, za jak dlouho tohle někdo hackne a dopřeje si přímý přenos z vaší obrazovky. Beztak to má takovou zabudovanou vlastnost pro NSA, FBI a CIA.
Honza
To zas někdo objevil Ameriku. Klasický záznam obrazovky ( záznam dění na obrazovce :D ) ,který mají Custom Rom v základu (Lineage os, ressurection atd) i jiní výrobci

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze