Android Beam končí, Google jej odstranil z nového Androidu Q

8
Android Beam končí, Google jej odstranil z nového Androidu Q
Fotografie: pixabay.com
  • Snadné sdílení dat mezi dvěma telefony s pomocí Android Beam končí
  • Částečnou náhradu představuje aplikace Files od Googlu

S vydáním nejnovější beta verze 3 Androidu Q vypluly na povrch mnohé novinky, které se pro uživatele chystají. Android se však také občas některých funkcí zbavuje. V roce 2019 se to dotkne funkce Android Beam, o čemž informoval techradar.com. Android Beam sloužil a ještě slouží pro snadný přenos dat mezi dvěma zařízeními. Využívá k tomu NFC (párování) a Bluetooth (samotné odesílání dat). Funkce byla světu prvně představena v roce 2011 společně s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Pokud jste Android Beam nadále využívali, nemusíte vyloženě truchlit. Přímá náhrada sice neexistuje, ale můžete využít aplikace Files od Googlu, pomocí které jde rychle sdílet velké soubory prostřednictvím lokální Wi-Fi mezi dvěma telefony. Výhodou je mnohem vyšší přenosová rychlost, než jakou nabízel Android Beam, který se spoléhal pouze na Bluetooth.

Stáhnout Files by Google

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Typický Google: spustíme-zrušíme-spustíme-zrušíme...
uni
Amen
luky
Já jsem to zkoušel asi dvakrát a ani jednou se mi přes Beam multimediální soubor nepovedlo přenést.
Nikdo
Zajimalo by me jestli se toto zruseni tyka veskereho sdileni pomoci NFC nebo jen souboru. Osobne rad pouzivam poslani fotky, webove stranky ci odkazu na aplikaci (pri spustene app a pouziti nfc se otevre odkaz v google play). Pouhe tuknuti 2 telefonu a preneseni souboru nebo otevreni stranky mi prijde jako super vychytavka. Skoda ze to moc lidi nepouziva.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze