Nokia jde příkladem. První telefony obdrží Android Q ve 4. kvartálu letošního roku

2
Nokia jde příkladem. První telefony obdrží Android Q ve 4. kvartálu letošního roku
  • Nejprve se Android Q podívá na Nokie 9 PureView, 8.1 a 7.1
  • Nokia je jediným výrobcem, který se zavázal dodat nejnovější systém Android 10 na všechny aktuální přístroje z nabídky

Majitelé smartphonů Nokia se budou moci opět těšit z příkladné softwarové podpory. Výrobce, který dlouhodobě softwarově podporuje nejen dražší, ale i levnější modely, nás informoval o plánech aktualizace na nejnovější Android 10 (Android Q). Majitelé vybraných telefonů si Android 10 budou moci vyzkoušet již ve 4. kvartálu letošního roku. Konkrétně půjde o Nokii 9 PureView, která se chlubí unikátním pětinásobným fotoaparátem a neméně zajímavé Nokie 7.1 a 8.1.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global sdělil: „Díky našim zkušenostem v rychlém poskytování aktualizací softwaru jsou telefony Nokia vždy na špici zařízení s nejnovějším systémem Android. Bylo to tak v případě verzí Android Nougat, Oreo i Pie. Stali jsme se také vůbec nejrychlejším výrobcem, který upgradoval z Androidu Oreo na Pie napříč všemi modely. Jak ukazuje náš nový plán aktualizací, v případě updatu na Android 10 chceme být ještě rychlejší. Jsme rovněž jediným výrobcem, který se 100% zavázal k tomu, že nejnovější systém Android 10 dodá na všechny aktuální přístroje z nabídky. Děkujeme rovněž našim fanouškům zapojeným do programu beta testování, kteří nám pomáhají v naplňování našich cílů a umožňují dělat naše telefony stále lepší a lepší.

Android 10 Nokia roadmap

Díky příslibu společnosti HMD Global, která značku Nokia v současnosti vlastní, mají majitelé mobilního telefonu Nokia garantovánu dvouletou dostupnost nejnovějších verzí systému Android a tři roky pravidelných bezpečnostních aktualizací systému.