Android L se stále vyvíjí: jaké jsou nejnovější změny?

14

Informace, že Google pilně připravuje zcela novou verzi operačního systému Android, je všem dobře známá. Však sám Google celý projekt odtajnil pod názvem Android L. Nyní máme možnost nahlédnout, jakým směrem se vzhled prostředí aktuálně ubírá.

Android L

Google poprvé odtajnil Android L v červnu letošního roku. Jak již napovídá nezvyklé písemné označení, nejde o finální verzi a ani se takto budoucí generace systému jmenovat nebude. Systém je stále ve vývoji a víme, že Google nasadí nový Material Design, kterým sjednotí celý svůj ekosystém. Samotným Androidem počínaje a přidruženými aplikacemi konče. Nejnovější sestavení Androidu L má označení LRW66E a zřejmě spatřilo světlo světa 4. září. Díky úniku fotografie můžeme porovnat, jaké změny se v posledních týdnech udály.

TIP! Android L na videu: podívejte se na novou grafiku a efekty

Pro lepší přehlednost server AndroidPolice.com zpřehlednil porovnávací obrázek čísly, kterých se budeme držet také my.

Android L
  • 1. První změnou je redesign posuvného tlačítka zapínající Bluetooth, které jde trošku proti proudu a zvýraznilo se. Je otázka, zda již vše Google směřuje do finále, nebo spíše testuje různé varianty.
  • 2. V nejnovějším sestavení Google přistoupil k označení spárovaných zařízení. Díky ikonkám ihned poznáte, o jaký typ zařízení jde.
  • 3. Do barev se zahalila ozubená kolečka sloužící k nastavení a tím se sjednotila nádech celé obrazovky. Povšimnout si také můžete, že zmizely dvě vertikální přímky, které ozubené kolečko s nastavením oddělovaly.
  • 4. Mírná změna se prozatím dotkla také indikace Bluetooth, odkud zmizela informace o dvouminutovém omezení viditelnosti.
  • 5. Nyní se podívejte na ikonku přijatých e-mailů ve stavové liště. Ta se nově dokáže zdvojit, pakliže máte více nepřečtených e-mailů.
  • 6. Poslední viditelná změna se týká ikonky stavu Wi-Fi. V jejím případě došlo k odebrání dělených čárek a vše bylo nahrazeno postupně se zaplňující kruhovou výsečí. Tím došlo také ke sjednocení s vedle se nacházejícím indikátorem stavu signálu mobilní sítě.

Zdroje: talkandroid.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Sam
Bylo by dobré upřesnit, který obrázek je který.
Vojtěch Jirmus
Vojtěch Jirmus
Úplně si z těch změn sedám na zadek, jak jsou důležitý. Jak už přede mnou bylo řečeno, každej výrobce si to stejně uzpůsobí sám. Nehledě na to, že např. SONY používá ikony u BT zařízení už pěknou dobu (headset, PC, telefon, Parrot atd. a v případě vlastního příslušenství i ikonu přímo tohoto).

Čekal jsem spíš nějakej popis funkcí "pod pokličkou".
jaro
vľavo android L - vpravo Kitkat
Jiří Holba
Jiří Holba
No, mám ve svém Nexus 4 Kitkat 4.4.4. a prostředí vypadá úplně jinak než na té vaší fotce. Zajimavé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze