Android 9 Pie prozrazuje recept na zvýšení výdrže baterie

2
Android 9 Pie prozrazuje recept na zvýšení výdrže baterie
  • Android Pie bude obsahovat funkci Adaptive Battery
  • Systém bude za využití umělé inteligence pozorovat chování uživatele a dle toho aplikace udržovat spuštěné na pozadí, nebo je vypne, účelem má být delší výdrž baterie

Problém se slabou výdrží baterie Google vnímá, a to nejen u svých smartphonů Pixel. Android Pie v tomto ohledu přináší malou revoluci. K lepší výdrži baterie bude totiž podle dostupných informací využívat umělou inteligenci i strojové učení – tuto službu nazývá Adaptive Battery.

Funkce má dokázat spolehlivě předpovědět, které aplikace budou používány často a ty další omezit, aby nemohly běžet na pozadí v době, kdy se nepředpokládá jejich spuštění. Příkladem může být využití zpravodajské aplikace brzy ráno ihned po vzbuzení, přečtení si zpráv a následné otevření aplikace až večer po práci. Díky funkci Adaptive Battery se váš telefon naučí rozeznávat toto chování a dle toho omezí běh aplikace na pozadí.

Diskuze ke článku
thegrid
Už mi to přijde jako další komerční označení dnešní doby. Vymyslíme 2 algoritmy o 10 proměnných a hned to nazveme umělá inteligence. Ach jo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze