Android 5.1 oficiálně: podpora Dual SIM a další opravy

42

Poslední dobou se diskutovalo o tom, že bychom se mohli dočkat oficiálního představení nové verze mobilního operačního systému od Googlu. Tak se skutečně stalo a verze 5.1 přináší spíše menší opravy.

Není tomu tak dávno, co jsme se dočkali aktualizace Android 5.0 Lollipop. Mezi vydáním a dneškem jsme se dočkali malých oprav největších problémů, ale až nyní se dočkáváme první větší aktualizace, která opravuje více věci najednou. První větší novinkou je podpora pro zařízení s více SIM kartami. Dále bylo vylepšeno zabezpečení zařízení a byla přidána podpora pro HD audio na kompatibilních telefonech.

TIP: Google údajně zvažuje podporu Android Wear pro iOS

Android logo

Vylepšené zabezpečení v tomto případě znamená kompletní uzamčení vašeho přístroje při zablokování telefonu přes webové rozhraní. Pokud vám tedy někdo odcizí telefon nebo tablet s Androidem 5.1 a vy ho přes internet zablokujete, zloděj nebude moct telefon používat ani při resetování přístroje, jelikož by se musel přihlásit do vašeho hlavního Google účtu. Samozřejmě zde máme i zrychlení systému, optimalizaci a také zlepšení stability. Majitelé Nexus zařízení by měli aktualizaci dostávat již brzy. Ostatní zařízení dostanou aktualizaci podle rychlosti výrobce.

Zdroje: officialandroid.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Sonic
To je v riti prave dneska mi došla aktualizacia na Moto G 5.0.2 neprešiel ani deň a už zase nieje aktualna :(
Kocik
Mam na Nvidia Shield 5.0.1 a zlatej 4.4.4. Dost casto se mi system zalaguje nebo zavaha. Tuhle aktualizaci bych celkem uvital jestli se zapracovalo na optimalizaci a behu systemu.
lolak
Jestli jsem to spravne pochopil, tak tu bezp. ficuru budou mit jen telefony co maj 5.1 z vyroby + nex 6 a 9. Starsi tel. to mit nebudou. Nebo se pletu? ...rad bych to videl na nex 5, ale ono "ships with 5.1" mi asi dava zapravdu...
l
No to mě potěš koště, já tu stále čekám se Z2 na slibovanou 5.0!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze