Zařízení Android One dostávají aktualizaci na Lollipop 5.1

11

Android ve verzi 5.1 Lollopop byl zahlédnut na smartphonech Android One, je tak pouze otázkou času, kdy ho uvidíme i na dalších zařízeních. Google zatím nevydal žádný oficiální seznam novinek, informace se tak objevují trochu pomaleji, než jak by se na novou aktualizaci slušelo.

Nová verze na sebe nechala čekat pár týdnů a už nyní koluje v útrobách zařízení Android One, je tedy pouze otázkou času, kdy se dostane na další zařízení, například na referenční Nexusu 6. Mezi nové funkce a vlastnosti by mělo patřit například opětovné přidání tichého režimu (který jinak fungoval pouze v režimu vibrací, případně nebyly slyšet žádné zvuky, ani budíky), obecné zlepšení stability, vylepšená správa RAM (zamezení chyby, která na pozadí vypínala aplikace), vylepšená správa baterie, vyřešení problémů s bezdrátovými sítěmi a kosmetické úpravy prostředí.

Android 5.1 na zařízení One

Změnou projde i notifikační lišta rychlých přepínačů, která bude mít nově pod ikonou Wi-Fi a Bluetooth šipku, která umožní sledovat blízké sítě/přístroje bez nutnosti najíždět hlouběji do nastavení.

Jak jsme již zmínili, prozatím je aktualizace dostupná pro zařízení Android One, brzy se však na novou aktualizaci mohou těšit i majitelé Nexusu 5, 6 a 9. Kompletní seznam změn pro vás uveřejníme, jakmile se k nám aktualizace dostane.

Zdroje: androidpolice.com, theverge.com, androidpit.com

Diskuze ke článku
Zdenek Muller
Zdenek Muller
To je asi novinka když nejnovější je 5.0.2 :)) Ale 5.1???
ThomasCzech
Co je Android One.....?
Jiří Holba
Jiří Holba
A co nexus 4? Mám v něm android 5.0.1 a už mě pěkně sere!
Lukáš
jo, android jede, alespoň je vidět, že na tom makají, tolik aktualozací, namá ani ios, ale chápu, že je to nová verze tak asi jo co zlepšovat a opravovat, ale i tak klobouček.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze