Android 5.0 Lollipop na prvních zařízeních: Motorola a Google vedou

72

Pokud jste posledních několik měsíců nežili v jeskyni, tak určitě víte, že Google představil a nyní také vypustil nejnovější verzi operačního systému Android 5.0 Lollipop. V současnosti probíhá aktualizační závod, který se dnes naplno spustil a mezi prvními telefony s tímto systémem nechybí ty od Googlu a Motoroly.

Jak bylo dříve naznačeno, aktualizace na Android 5.0 Lollipop se přibližně o týden opozdila a na naše zařízení se dostává „až“ nyní. Podle očekávání jsou v úplně první vlně zařízení z řady Nexus, která sice nebyla blíže specifikována, ale dá se očekávat, že jde o modely Nexus 4, 5, 7, 7 (2013) a 10. Tyto modely byly již dříve označeny jako zařízení, která obdrží aktualizaci oficiální cestou jako první. Jestli jde opravdu o všechny tyto modely, nevíme, jelikož Tweet ohlašující aktualizaci zmiňuje pouze „většinu Nexus zařízení.“

TIP: Android 5.0 Lollipop: novinky a zkušenosti z používání (video)

Android Lollipop

Kdo se také „pochlapil“ je celkem logicky Motorola. Ta s Googlem spolupracovala na vývoji Nexusu 6, tedy na prozatím posledním telefonu z tohoto rodu. Prvními modely tohoto výrobce, které aktualizaci obdrží, jsou Moto G (2014) a Moto X (2014). Motorola mimochodem oznámila aktualizační smršť napříč svými produkty a pozadu tak časem nezůstanou ani starší kousky. Pokud některý z telefonů máte a „Lízátko“ se k vám ještě nedostalo, počkejte den nebo dva, než se k vám update dostane.

Zdroje: gsmarena.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
tmaska
Spiš sem lidi dejte info jestli už vůbec někdo aktualizaci dostal na nějaký google stroj.
Nexus 4
Vie niekto, preco na Nexus 4 este stale nie je Factory Image Androidu 5.0?

Vid link: https://developers.google.com/android/nexus/images#occam
MAREK Mazdra
MAREK Mazdra
Už máte někdo ofiko to lízátko? Já pořád čekám mám nexus 5 a 7 a pořád nic :(
Dominik Vondruška
Dominik Vondruška
Jak dlouho může trvat než se dostane android 5.0. na můj Nexus 7 2013. Rád bych do konce týdne ale nevím jestli je to reálné nebo ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze