Android 4.3 nabídne inovace notifikací a třídění aplikací

Jednou z novinek další verze Androidu 4.3 Jelly Bean by měly být i kompletně přepracované notifikace. Hlavní změnou je, že výrazně vylepší přístup k notifikační liště a notifikacím aplikacím a příslušenstvím třetích stran. To otevírá dveře novým typům příslušenství, jako jsou například různé chytré hodinky. Z uniklého kódu je dále zřejmé, že nový Android bude umět třídit aplikace.

Zajímavě zní inovace kolem notifikací. Aplikace třetích stran, které se budou nazývat "notification listeners", budou v Androidu 4.3 schopné číst, odstraňovat notifikace a dokonce s nimi i interagovat. V podstatě tak budou mít některé aplikace omezený přístup k jiným aplikacím co se týče správy notifikací. K čemu to ale bude dobré?

Tato novinka prospěje především aplikacím třetích stran, které budou moci například nabídnout nějakou akci v závislosti na notifikaci jiné aplikace, ale jak podotýká server phoneArena mohlo by to být i náznakem toho, že chce Google hlouběji integrovat s Androidem své chytré brýle Google Glass a budoucí chytré novinky SmartWatch. Obě zařízení jsou přesně tím typem příslušenství, pro které je tato novinka jako stvořená.

V uniklém kódu, který údajně pochází z Androidu 4.3 se také objevuje informace, že by se měl Android naučit třídit aplikace. Dosud byly vždy řazeny abecedně, případně dle uživatele. Nyní by si systém měl pamatovat, jak často aplikace například používáte a dle tohoto kritéria je následně přeskládat. Na druhou stranu to pro mnoho uživatelů novinkou nebude, neboť třídění aplikací přidává mnoho výrobců v rámci svých nadstaveb. Konečně se tak něčeho podobného dočkají také uživatelé telefonů s čistým Androidem.

Tip: Samsung Galaxy S4 Google Play Edition ukazuje Android 4.3

Na kompletní specifikace nejen těchto funkcí, ale i celého Androidu 4.3 Jelly Bean si budeme ještě muset počkat, stejně jako na uvolnění API pro tyto funkce. Teprve pak se naplno projeví všechny možnosti a dozvíme se hlavně, k čemu přesně by mohly například novinky v notifikacích sloužit.

Zdroje: pocketnow.com, androidpolice.com, phonearena.com, androidauthority.com

Diskuze ke článku
Durus
No hlavne by tam mali implementovat funkciu na pridelovanie prav aplikaciam, aby sa nejaka trapma svitilna nemohla dostat k mojim kontaktom alebo prihlasovacim uctom. Pokial by toto urobili, tak by bolo z google play stiahnutych desattisice aplikaci, v podstate by stratili vyznam. Naco je napriklad facebooku povolenie pristupu k mojim hovorom, osobam ktore kontaktujem, alebo sms?
rura
Ti poviem bratu naco ...lebo fb zije z penazi za reklamu ...a na nase telefonne cisla a emaily sa bude ta reklama posielat ..tak ze cim viac cisel a mailovych adries ukradnu tym viac love maju ....kto si myslel ze fb a podobne aplikacie boli vymyslene na to aby nam ulahcovali zivot tak bol naivka ...ide hlavne o peniaze a nase sukromie ...cim viac o tebe nejaka firma vie tym lahsie je pre nich ta osuskat o loveee ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze