Android 4.0 pro Galaxy Note v horizontu měsíců: přinese bonus

1

Samsung oznámil, že se majitelé hybridního smartphonu Galaxy Note mohou ve druhém čtvrtletí letošního roku těšit na nejnovější verzi operačního systému Android. To je sice později, než bylo původně oznámeno, ale satisfakcí bude příjemný bonus. Dorazit by měla i nová verze softwaru Premium Suite s novými multimediálními funkcemi a podporou pro dotykové pero S Pen.

Majitelé tohoto přerostlého smartphonu na Ice Cream Sandwich již nějakou dobu čekají, a i když Samsung na konci loňského roku slíbil jeho příchod, přičemž předběžně měl být dostupný ve stejnou dobu, jako pro Galaxy S II, o zpoždění jsme vás již informovali. Nyní máme konkrétnější časové období. Aktualizace by se měla objevit v rozmezí duben-červen a přinese nové funkce a inovovaný vzhled uživatelského prostředí.

Těšit se ale můžete také na vylepšený software Premium Suite, který kromě propracovanějších multimediálních funkcí přinese především větší podporu pro aplikace, jež využívají stylus S Pen. Samsung dokonce zmínil několik příkladů, mezi které patří například aplikace My Story, která vám pomůže navrhovat vizitky s multimediálním obsahem či vesmírné pokračování světoznámé série Angry Birds. Nový díl totiž přinese specifickou úroveň, která využije stylusu přístroje.

„Galaxy Note i nadále nabízí uživatelům po celém světě všestranný a unikátní zážitek. S upgradem softwaru Premium Suite chceme přidat nové funkce, které obohatí uživatelský zážitek ještě více, včetně novinek operačního systému Android 4.0 a inovativních aplikací s podporou S Pen,“ řekl JK Shin, prezident mobilní divize společnosti Samsung Electronics.

Zdroje: m.androidcentral.com