Prodejní trhák Redmi Note 7 dorazil k nám do redakce. Jaké jsou první dojmy?

39
Prodejní trhák Redmi Note 7 dorazil k nám do redakce. Jaké jsou první dojmy?
  • Uvnitř nalezneme výkonný čipset Snapdragon 660 a 4 GB operační paměti
  • 6,3palcový Full HD+ IPS LCD se chlubí ochranným sklem Corning Gorilla Glass 5
  • Zadní strana je domovem 48megapixelového snímače od Samsungu

Xiaomi nedávno oznámilo oddělení série Redmi, která nyní představuje samostatnou podznačku. Redmi Note 7, který právě dorazil k nám do redakce, tak představuje jednoho z úplně prvních zástupců nové podznačky a s ohledem na miliony bleskově prodaných kusů můžeme konstatovat, že se tento tah Xiaomi povedl. A není se čemu divit, telefon totiž nabízí, jak je u Xiaomi zvykem, hodně muziky za málo peněz.

První pohled na prodejní trhák Redmi Note 7

Námi testovaná varianta se 4 GB operační paměti a 64GB úložištěm se momentálně prodává za sympatických 5 790 Kč. Uvnitř přitom nalezneme výkonný Snapdragon 660 i baterii s úctyhodnou kapacitou 4 000 mAh, kterou lze navíc rychle dobít díky přítomnosti technologie Qualcomm Quick Charge 4.

Ještě před představením smartphonů řady Redmi 7 nás výrobce originálním způsobem ujišťoval, že odolnost těchto telefonů nezná mezí, díky čemuž jsme mohli vidět spoustu mnohdy úsměvných testů, ve kterých Redmi 7 posloužil jako nástroj k rozbíjení vodního melounu nebo louskáček používaný k otevíraní vlašských ořechů. Redmi Note 7 se tedy může pochlubit zvýšenou ochranou, přestože smartphony od Xiaomi z důvodu úspor oficiálně certifikací IP nedisponují. Výrobce rovněž uvádí, že použil inovativní metody k vyztužení křehkých rohů skla, které často prasknou jako první.

Z výbavy nepochybně stojí za zmínku hlavní dominanta telefonu, kterou je 6,3palcový Full HD+ IPS LCD displej s kapkovitým výřezem, jenž výrobce nazývá „Dot Drop“. Rámečky po stranách jsou poměrně tenké s výjimkou mírně širší brady. Pochválit však musíme, jak dobře se telefon drží v ruce, čemuž napomáhá i vzhledem k rozměrům zařízení příjemná hmotnost 186 gramů.

V neposlední řadě bychom neměli zapomenout na fotoaparát, který se nachází v levém horním rámečku na zadní straně. Hlavní z dvojice senzorů zaujme vysokým rozlišení 48 megapixelů a funkcí Quad Bayer, která skládá čtyři pixely do jednoho a vytváří výsledné 12megapixelové snímky. Společnost mu dělá 5megapixelový senzor, který potěší zejména příznivce portrétních fotografií. Video lze pak natáčet až ve Full HD rozlišení při 60 snímcích za sekundu, což je škoda, neboť Snapdragon 660 nemá problém s natáčením 4K.

K pořízení selfies poslouží přední 13megapixelový snímač, který nabízí podporu umělé inteligence. Příznivce nočního focení potěší rovněž přítomnost speciálního režimu Noc. O jeho kvalitách a celkově Redmi Note 7 jako takovém se budete moci již brzy přesvědčit v naší recenzi. Vaše dotazy nám mezitím můžete psát níže do komentářů.

Diskuze ke článku
Pepe
Škoda, že to tak nafukujou. 5,9 palce by bylo přeci jen lepší. Brzo cena padne na nějakých 4.500 - 5.000, a za ty peníze to bude dobrý pracant, co se nezadýchá.
nemám jméno
Začíná mě celkem překvapovat, kolika lidem už i v diskusích začíná dnešní přerostlost telefonů vadit. Vždy jsem byl v menšině, ale je vidět, že ten trend se začíná pomalu měnit.
Každopádně, osobně vnímám u tohoto modelu z mého pohledu za ty peníze skutečně pouze jednu jedinou a naprosto zásadní vadu. Tou je rozměr. Chci tím napsat, že i kdyby tohle prodávali za 2000,-, tak si to prostě nekoupím, a to jsem ultra velký příznivec této značky.
Dala
Telefon jsem koupil za 5500...za 3 dny prodal za 4500???? velký, těžký a pomalý.... Ochrana je tak max na pár kapek..viděl jsem video, kde testujou... Možná pro někoho, kdo je zvyklý na levné telefony dobré...ale pomalejší než můj rok a půl starý mi mix2, větší.... Fakt děs.. prostředí je pěkně zpomalené... Nechal jsem se nalákat recenzemi, chápu že je to levný tel, ale raději starší výkonnější..než toto.. i ty fotky..fakt na prd úplně
kokotoska
pan autor asyk nepochopil, ze ac hw umi videa 4k, tak fakticky telefon za 5,8 slupky nemuze umet vsechno... to by bylo strileni do vlastnich rad. moc velke, padlo. ne diky, max 150mm vysky, vic nechcu :o) a zminene reklamy v menu, mel sem par dnu redmi6 a nikde nic, tak nevim co je aktivatorem... tak ci tak, cisty android by pomohl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze