Amazon chystá vlastní smartphone, údajně už se vyrábí

Prodeje levných tabletů Kidle Fire společnosti Amazon ukázaly, že je na trhu místo vedle high-endových kousků také pro levné a kvalitní zařízení. Stejně, jako se výrobce vrhl na tablety, je dost dobře možné, že dojde i na smartphony. Digitimes informuje, že je proces dál, než by se mohlo zdát.

Podle dodavatelských řetězců Amazonu připravuje tento internetový gigant smartphone s displejem o úhlopříčce 4,7 palce. Původní plány s 4,3 displejem byly lehce pozměněny poté, co se na trh dostaly poslední vlajkové lodě světových výrobců s podstatně většími displeji.

TIP: Přečtěte si více o druhé generaci tabletu Kindle Fire.

Výrobním partnerem Amazonu má být Foxconn, který měl na starosti nejen tablety rodiny Kindle, ale vyrábí například také iPhony, iPady a jiná zařízení. Předběžné datum, kdy by se mohl smartphone Amazonu objevit na trhu, je léto tohoto roku. Výrobní proces ale podle některých zdrojů zatím nejde tak hladce, jak se předpokládalo, takže může být vydání posunuto na pozdější datum.

Zleva Amazon Kindle Fire a Kindle Fire HD

Smartphone by mohl, stejně jako Kindle Fire, využívat silně upravenou verzi operačního systému Android s výrazným propojením na digitální služby Amazonu. Prozatím se ale neví žádné detaily a informace týkající se připravovaného zařízení. Budeme si tak muset počkat.

Zdroje: digitimes.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze