Amazon plánuje svůj vlastní chytrý telefon

Krátce poté, co Lenovo odhalilo své plány na výrobu nového smartphonu, přichází zprávy i o Amazonu. Ten chce následovat velký úspěch tabletu Kindle Fire a rozšířit své působení také do sféry smartphonů. Na rozdíl od tabletového trhu však hodlá konkurovat špičkovým přístrojům od Applu či Samsungu.

Web Bloomberg dostal spršku informací od anonymních zdrojů, kteří pojednávají o spolupráci Amazonu s čínským výrobcem Foxconn International Holdings. Ten prý pro internetového giganta vyrábí nový high-endový smartphone, který podle analytiků příjde na trh ke konci letošního roku. Nejspíše v listopadu.

Úspěšný tablet Amazon Kindle Fire

Velmi důležitým krokem pro Amazon je sesbírání patentů, jež se vztahují k bezdrátovým technologiím, což poslouží jako ochrana od případných soudních sporů a útoků konkurenčních společností. Amazon byl letos zasažen již pěti soudními spory, minulý rok se tento počet vyšplhal na 20.

Prozatím nejsou známy specifikace ani žádné další detaily. Nezbývá tedy, než si počkat na oficiální oznámení Amazonu. Vzhledem k oblíbenosti tabletu a velmi populárnímu vlastnímu online obchodu (minimálně tedy v USA) existuje dost velká pravděpodobnost, že Amazon opět uspěje.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze