Amazfit GTS 4 Mini jsou elegantní a velmi lehké chytré hodinky

Amazfit GTS 4 Mini jsou elegantní a velmi lehké chytré hodinky
Fotografie: Amazfit
  • Hmotnost se zastavila na pouhých 19 gramech
  • Nasazen je 1,65" AMOLED displej s podporou Always-On
  • Při náročném používání se má výdrž pohybovat kolem 8 dní

Mezi chytrými hodinkami platí Amazfit za velice oblíbenou značku díky mnohým zajímavým modelům, které vynikají velmi dobrým poměrem výkon vs. cena. A ve stejném duchu se chce nést i oficiálně představená novinka Amazfit GTS 4 Mini. Ta cílí spíše na dámské zápěstí, neboť je příjemně tenká a lehká. Samotné hodinky váží pouze 19 gramů. S klasickým páskem hmotnost naroste na přibližně 31 gramů.

Amazfit GTS 4 Mini

Ve výbavě se objevuje 1,65" AMOLED displej s jemným rozlišením a podporou funkce Always-On. Dostalo se i na tvrzené sklo, což se při každodenním nošení samozřejmě hodí. Hodinky pracují se známou aplikací Zepp a následné párování je možné s Androidem i iOS. Hodinky jsou připravené monitorovat vaše sportovní aktivity, konkrétně jich dokáží zaznamenávat 120. Samozřejmostí je měření srdečního tepu, okysličení krve, stresu a také spánku.

Amazfit GTS 4 Mini

Při sportování jistě přijde vhod nejen zvýšená odolnost do 5 atmosfér, což znamená, že s hodinkami můžete pod sprchu i do bazénu, ale i přítomnost GPS. Díky tomu můžete sportovat, aniž byste u sebe museli mít i telefon, přesto získáte podrobný přehled o tom, kde jste byli. Naprostou samozřejmostí jsou pak notifikace z propojeného zařízení, avšak nelze očekávat, že na ně bude možné nějak reagovat.

Klíčovou vlastností je výdrž na nabití. Amazfit GTS 4 Mini jsou osazeny baterií s kapacitou 270 mAh. Výdrž se má při náročném používání pohybovat kolem 8 dní, což je slušné. Při středně náročném využívání výrobce udává 15 dní a při úsporném režimu dokonce 45 dní. Nepřetržitě puštěná GPS znamená výdrž 21 hodin na nabití, které mimochodem zabere zhruba 2 hodinky.

Amazfit GTS 4 Mini

Amazfit GTS 4 Mini se začnou nejprve prodávat na indickém trhu, avšak později bychom se jich měli dočkat i na českém trhu. Cena by se měla pohybovat v přepočtu pod hranicí 3 tisíc korun s daní.

Technické parametry Amazfit GTS 4 Mini

Kompletní specifikace
Konstrukce41,8 × 36,7 × 9,1 mm, 19 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,65" (336 × 384 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.2, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Akumulátor270 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostzáří 2022, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze