Alza prozrazuje: na Black Friday se nejlépe prodávaly iPhony Xr a Mi Band 4

3
Alza prozrazuje: na Black Friday se nejlépe prodávaly iPhony Xr a Mi Band 4
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • iPhony XR se na Alze řadily mezi nejprodávanější produkty v ČR i na Slovensku
  • Alza dosáhla během třítýdenní akce Black Friday obratu 3,3 miliardy Kč bez DPH

Alza se prostřednictvím tiskové zprávy pochlubila tím, že v posledních třech týdnech, kdy u ní probíhala akce Black Friday, ve všech zemích, kde působí, dosáhla obratu 3,3 miliardy Kč bez DPH. Jedná se o meziroční nárůst o 17 %. Celkem v rámci akce prodala přes 4 miliony produktů a vyřídila přes 1,1 milionů objednávek.

Špička v tomto náročném období přišla právě v pátek 29. listopadu. V tento den se odbavilo celkem 75 tisíc objednávek, tedy 1 objednávka každou 1,14 vteřinu po dobu 24 hodin, což je dorovnání dosavadního rekordu,“ doplnil Petr Bena, obchodní ředitel Alza.cz s tím, že firma dosáhla i rekordu v hodnotě zboží na skladech – to dosáhlo výše 6 miliard, což je 6,5 milionů kusů zboží.


Mezi nejprodávanější produkty prodávané v ČR v akci Black Friday na Alze konkrétně patří: mobilní telefon iPhone Xr 64GB černá, iPhone Xr 64GB bílá, herní konzole PlayStation 4 Pro 1TB + Fortnite, TV Samsung 55", náramek Xiaomi Mi Band 4, set top box Tesla, bezdrátová sluchátka AlzaPower, set top box Maxxo a káva Alza Café. Firma dodává, že oblibě se těší i dárkové poukazy, kterých se v ČR prodalo přes 12 000 kusů.

TOP produkty prodávané na Slovensku byly konkrétně: mobilní telefon iPhone Xr 64GB černá, SSD Samsung 860 EVO 250GB, robotický vysavač iRobot Roomba 981 a náramek Xiaomi Mi Band 4.

Diskuze ke článku
Stáňa
A který black friday mysli? Ten co byl v květnu, červenci, srpnu, listopadu, nebo teď v prosinci?
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Není potřeba prozrazovat, stačilo se podívat do kategorie Black Friday a seřadit od nejprodávanějších.
Men
Byl to ten černý pátek co byl v pondělí, v úterý, nebo v pátek? Obchodníci to přehánějí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze