Alcatel představil levné modely 1S, 1V a 1B. Zázraky nečekejte, nízkou cenu ano

6
Alcatel představil levné modely 1S, 1V a 1B. Zázraky nečekejte, nízkou cenu ano
  • Jedná se o odvozeniny modelu 3L, které přišly o část/většinu funkcí
  • Výsledkem je tak nízká cena

Alcatel představil na letošním CESu nejenom model 3L, na který se bude upírat největší pozornost, ale také další kousky, které se postarají o prodeje v méně exponovaných levnějších kategoriích. Pokud máte pocit, že je portfolio Alcatelu, respektive jeho mateřského TCL, stále ještě přehledné, tak teď bude zase o něco méně: novinky totiž nesou označení 1S, 1V a 1B.

Nejvybavenější z tohoto trojlístku bude Alcatel 1S, který má rovněž tři kamery na zádech, stejně jako jeho vybavenější kolega. Šetření si ale vyžádalo zmenšení rozlišení primárního fotoaparátu na 13 megapixelů, další snímače jsou pak: 5Mpx širokoúhlý a 2Mpx makro. Displej je totožný s 3L, tedy 6,22palcový s rozlišení 1520 × 720 pixelů. Shodná je i kapacita baterie 4 000 mAh. Lehce slabší je i procesor (MediaTek MT6762D), stejně tak jako 3 GB RAM. Rozšiřitelné úložiště zůstává na 32 GB. Zelené a šedé barevné provedení bude k dispozici za 110 dolarů. Oficiální česká cenovka zní 2 790 korun a termín zahájení prodeje je únor.

Alcatel 1S

Ještě levnější variantou je Alcatel 1V, který má stejné fyzické rozměry i baterii, ale na zádech pouze dvě čočky fotoaparátů – 13Mpx hlavní a 5Mpx širokoúhlý. Čipset zůstal stejný, MediaTek MT6762D, ale pouze s 2 GB RAM. Cenu telefonu, který může být černý nebo zelený, se podařilo stlačit na 88 dolarů, což by v českých podmínkách mělo znamenat asi 2,5 tisíce korun.

Alcatel 1V

Nejlevnější z trojice pak bude Alcatel 1B. Nabídne 5,5palcový displej s rozlišením 1440 × 720 pixelů, baterii s kapacitou 3 000 mAh. Čipset QM215 doplní pouze 2 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti s možností rozšíření. O to, aby vše běhalo svižně, se postará Android 10 v Go edici. Díky tomu všemu se podařilo stlačit cenu na 66 dolarů, tedy 1 990 korun, což je oficiální česká cena. Na trh se dostane v dubnu.

Alcatel 1B

Alcatel ve své tiskové zprávě na alcatelmobile.com slibuje uvedení všech tří smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2020. České zastoupení potvrdilo příchod modelů 1S a 1B na český a slovenský trh za doporučenou cenu 2 790 a 1 990 korun.

Diskuze ke článku
marek
Podle mě debilita, všichni fanoušci Alcatelu (tedy ti bývalí, současní už asi ani neexistují) kupovali mobily vyšší-střední třídy, kterými tehdejší Alcatel uměl pořádně zatopit vlajkovým modelům nejznámějších výrobců. Tuto řadu zabrala značka TCL... a proto TCL Plex sotva po 3 týdnech prodeje zlevňuje o 100Kč. Asi by udělali mnohem lépe nechat to pod logem Alcatel a udělat tomu konečně (poprvé v životě) trošku propagace... no škoda slov...
Blue Sun
to je shyt, chce se my blýt
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Tak to Bcko s GO androidem, bez ctecky atd. o mizernych 800 levneji by si koupil leda uplny pitomec (beztak to S bude za stejnou cenu u sedivek, jako Bcko u oficialnich, kdy Bcko vubec sedivky nabizet nebudou). Kdyz se divam na ten 3L, tak se pak urcite vyplati ten litr pritlacit ...... nebo spis koupit neco uplne jineho .....
Dodo
Co s těmi telefony jako chce někdo dělat? Jedině jako cvičný holub, nadhodit, brokovnice a pal. :))))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze