Vyzkoušeli jsme obří tablet s úhlopříčkou 17 palců na IFA 2015

10

Hledáte opravdu velký tablet? 10 nebo 12 palců je pro vás málo? V tom případě je tady pro vás Alcatel OneTouch Xess se 17,3palcovou obrazovkou. K čemu je tak velký tablet vhodný a co vše nabídne? To jsme pro vás ověřili přímo na berlínském veletrhu IFA 2015. Podívejte se na fotogalerii a video přímo ze stánku Alcatelu OneTouch.

17,3palcová úhlopříčka je na tablet již skutečně příliš, a tak je tento tablet vhodný především pro konkrétní činnosti. Jak Alcatel OneTouch sám uvádí, tento obří tablet by se mohl hodit například v kuchyni nebo pro designéry. Je k těmto činnostem ovšem skutečně vhodný?

Alcatel OneTouch Xess – první pohled z IFA 2015

Displej s opravdu velkou úhlopříčkou nabídne FullHD rozlišení, jemnost je pouhých 127 bodů na palec, což není zrovna mnoho. Především pro designéry a uživatele náročné na rozlišení je to prostě málo. Na druhou stranu je na zadní straně umístěn stylus, který umožňuje detailní práci na tak velkém displeji. Stylu je navíc magnetickýt. Bez problému jej tak můžete přiložit vedle displeje na rámeček nebo na zadní stranu. Je to drobnost, ale velmi praktická.

OneTouch Xess má na zadní straně navíc stojánek, který lze nastavit na sklon 75, 50 a 30 stupňů. Ideální je také k pověšení třeba na zeď. Pokud si tablet uchytíte na zeď a budete dle něj například vařit, určitě přijde vhod ovládání gesty. Prstem přes pusou dáte Xessu jasný signál pro snížení hlasitosti. Není problém ani otáčet stránky a využívat další gesta.

Po hardwarové stránce se musíte spokojit s osmijádrovým procesorem MediaTek MT8783T o taktu 1,5 GHz, 2 GB RAM a 32GB vnitřní pamětí. Softwarem je samozřejmě Android Lolipop, který na stánku Alcatel OneTouch nebyl zrovna plynulý. Pokud byste chtěli zařízení využívat na baterii, počítejte s výdrží 3 až 5 hodin dle zátěže. Tablet si ovšem jen tak někam nevezmete, váží přes 2 kg, tedy i více než některé 15palcové notebooky. Po hardwarové stránce tak Xess příliš nezaujme. Ovšem je potřeba si uvědomit, že tablet bude využíván jen pro konkrétní činnost.

Alcatel OneTouch Xess

Technické parametry Alcatel OneTouch Xess

Kompletní specifikace
Konstrukce416,5 × 266,5 × 9,2 mm, 2 000 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 17,3" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát
ChipsetCPU: 8×1,5 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor10 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Patrik Halmi
Patrik Halmi
A jak má svižné prostředí.
Hexagon
No tak to prostredie moc svizne neni,ale zase asi pojde o beta verziu a hadam sa to zlepsi. Inak celkom dobre zariadenie.
Fry
Mňa na tomto videopohľade najviac zaujali hodinky čo má redaktor na ruke, tuším správne Tag Heuer? Ak áno schvaľujem všetkými 10-timi, tiež si ich plánujem kúpiť. Radšej si kúpim tie hodinky ako tie tie rôzne nedorobeniny (smartfony a tablety a smart hodinky) čo v poslednej dobe predstavujú a predávajú...
Cry
No laguje to slušně teda, tohle bych styděl vůbec vystavovat...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze