Alcatel začíná prodávat OneTouch POP 10: LTE tablet za 6 000 Kč

3

Alcatel začal v Česku a na Slovensku prodávat tablet POP 10, který lze připojením klávesnice MagicFlip Keyboard přeměnit na malý notebook. POP 10 můžete také synchronizovat s vaším smartphonem a hovory nebo SMS zprávy z telefonu přijímat na tabletu. Verze bez klávesnice je dostupná za 6 000 Kč, za klávesnicí si 1 000 Kč připlatíte.

POP 10 nabízí 9,6" displej a také podporu rychlých LTE sítí, díky čemuž budete online kdekoli, kde je k dispozici mobilní signál. Novinka slouží v režimu tabletu k surfování po internetu nebo hraní her. Po připojení klávesnice můžete pohodlně psát delší texty a pracovat jako na běžném notebooku.

Alcatel OneTouch POP 10

Nový tablet z řady POP je s profilem 7,9 mm jedním nejtenčích 10" modelů na trhu. Čelní část vyplňuje displej s úhlopříčkou 9,6 palce typu IPS a s rozlišením 1 280 × 800 pixelů. Surfovat budete moci rychlostí až 150 Mb/s díky podpoře mobilních sítí čtvrté generace LTE Cat 4. Ve výbavě samozřejmě nechybí i nízkoenergetické Bluetooth 4.1. Velký displej dobře poslouží i na cestách jako automobilová navigace, GPS čipem je totiž tablet vybaven také. Momentky vám pomůže uchovat zadní 5Mpx fotoaparát. Sekundární kamera nabídne 2Mpx rozlišení. Nechybí ani možnost nahrávat až FullHD videoklipy.

POP 10 nabízí funkci hlasového volání, takže s ním lze i telefonovat a posílat SMS zprávy. O snadnou synchronizaci tabletu s vaším chytrým telefonem se stará widget SmartLink, který umí přenášet kontakty, zprávy a všechna upozornění z jednoho přístroje na druhý. Se SmartLinkem není problém jedním dotykem vytvořit bezdrátovou síť, zrcadlit obraz z displeje telefonu na tablet a naopak nebo sdílet Wi-Fi připojení. Všechny notifikace, SMSky a kontakty budete mít k dispozici na velkém displeji, což jistě ocení nejeden majitel.

ii

Součástí balení dražší verze (6 990 Kč) je ergonomická klávesnice, která designově ladí s tabletem. Připojení klávesnice k tabletu zvládnete jedním pohybem a během několika vteřin můžete začít pohodlně psát stejně jako na notebooku. Klávesnici nechybí ani touchpad s podporou gest. S tabletem je klávesnice propojena integrovanými konektory pro současné dobíjení obou zařízení. Uvnitř nalezneme operační systém Android 5.0Lollipop. Plynulý chod tabletu by měl zajistit čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz. Paměť RAM nabídne kapacitu 1 GB.

Jako hlavní problém vidíme interní paměť, ta nabídne pouze 8 GB úložného prostoru. Nebude ovšem problém rozšířit ji pomocí paměťových karet microSD o dalších až 32 GB. Baterie nabídne kapacitu 4 600 mAh, dalších 400 mAh nabídne sama klávesnice. Rozměry tabletu se ustálily na hodnotě 244,2 × 146,5 × 7,9 mm, klávesnice pak nabídne rozměry 244,2 × 146,5 × 6,5 mm.

Hmotnost tabletu je 406 gramů, klávesnice sama o sobě váží 360 gramů. Kromě toho zařízení podporuje OTG pro připojení externích datových disků, myši a dalších periferií, což je opět příjemný bonus navíc. Zajímavým bonusem je i podpora infračerveného portu, který poslouží při ovládání domácí techniky. Tablet je dostupný ve dvou barevných variantách, a to tmavě šedá a bílá. Klávesnice je dostupná pouze v tmavě šedé barvě.

Technické parametry Alcatel OneTouch POP 10

Kompletní specifikace
Konstrukce245 × 146,4 × 7,9 mm, 406 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 9,6" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor4 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 5 951 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Radek
Vzhledem k výbavě (1GB/8GB, foťák, displej) je cena dosti přemrštěná. Naopak potěší LTE a schopnost sms a telefonování.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze