Alcatel One Touch Evo 7: tablet s internetem v opěrce na stůl

1

Alcatel přichází s novým tabletem řady One Touch. Nejspíše si vzhledem k aktuálním čínským vlastníkům tohoto tradičního evropského výrobce říkáte, že půjde jen o další velkou a levnou placku s Androidem s nálepkou "tablet". Opak je ale pravdou, Alcatel totiž přichází se zajímavou inovací.

Alcatel-logo

Nejdříve trocha historie pro ty, kteří nevědí, jak to s tradičním, francouzským výrobcem mobilních telefonů vlastně v současné době je. Alcatel si nejspíše většina z vás pamatuje jako výrobce "starodávných" telefonů s černobílými displeji a velkými anténami. Tento Alcatel bohužel už ale neexistuje. Výrobce se totiž nikdy pořádně nedokázal vypořádat s nástupem nové kapitoly v dějinách mobilních telefonů, kterou v roce 2007 ve velkém započal Apple se svým iPhonem. Firma se začala upadat a tak ji po nějaké době potkal osud podobný Siemensu. Ano, tušíte správně. Odkoupili ji Číňané, konkrétně firma TCL Corporation.

Alcatel za časů své někdejší slávy vyráběl podobné telefony

Tip - přečtěte si zajímavý článek - Retro: Alcatel OT Easy db: low-end z roku 2000

Na rozdíl od Němců, kteří nakonec s výrobou, resp. navrhováním a vývojem mobilů nadobro skončili, se ale Alcatel v poslední době začíná zvedat. Jeho inženýři oživili řadu One Touch, do které se soustředí všechny nové produkty - mobily a tablety. Ty nyní už jsou podle svého názvu přesně v souladu s dnešními trendy vybaveny dotykovým displejem a nečekaně také operačním systémem Android.

Alcatel v současnosti vyrábí podobné mobilní telefony

Po malém exkurzu do historie Alcatelu si nyní pojďme představit dnešní novinku. Tablet jménem Evo 7 spadá do výše zmíněné řady One Touch. Jak už jsme ale uvedli v perexu článku, není to až tak klasický čínský tablet, jakých jsou dnes na trhu mraky. Jeho unikátem je řešení připojení k internetu. Tablet se bude vyrábět ve dvou variantách, a to jak je dnes zvykem ve variantě pouze s připojením na bezdrátovou Wi-Fi, a poté i v dražší verzi s možností připojení k mobilnímu internetu (3G).

Alcatel One Touch Evo 7

Oním pomyslným háčkem je ale právě tato druhá varianta. Ona to vlastně ani není varianta jako taková. Alcatel totiž tablet Evo 7 neobdařil prostě jen další anténou, a nenasadil u něj cenu o několik dolarů výše, než je běžné. V základu bude prodávat jen Wi-Fi model. Pokud si budete chtít užívat i 3G, bude pro vás k dispozici příslušenství v podobě rámečku, nebo chcete-li pouzdra. To přesně pasuje na tělo celého přístroje včetně výřezů pro příslušné konektory, sloty, boční tlačítka a dokonce i včetně opěrky pro položení tabletu na stůl. Nejdůležitější vlastností tohoto pouzdra ale je, jak už asi většina z vás tuší, že v něm bude vložena anténa pro příjem signálu 3G i slot na příslušnou SIM kartu, a vy si tak tím pádem budete moci užívat kromě Wi-Fi i mobilního internetu prostřednictvím služeb operátora.

Jádrem pudla je pouzdro s 3G anténou, které se bude prodávat v mnoha barevných variantách

Co se týče vlastností samotného tabletu, je to v podstatě průměr ve své třídě. Nabídne sedmipalcový displej s neznámým rozlišením, procesor s taktem 1GHz (název či počet jader výrobce neuvádí), gigabajt operační paměti RAM, operační systém Android 4.x ICS, a také přední kamerku pro videohovory.

Zatím není jasné, kdy se novinka začne prodávat. Očekává se ale, že Alcatel bude chtít zahájit jeho prodej ještě v předvánočním období, a to na trzích v Asii a Evropě. Za oceán se tablet nejspíše nepodívá, i když v dnešní době se může stát opravdu cokoliv.

Zdroje: unwiredview.com, alcatelonetouch.com

Diskuze ke článku
marek
Displej 7'' - 1024 x 600 px
OS Android 4.0.4 ICS
procesor Rockchip RK2918 - 1GHz ARM Cortex A8 - GPU 3D acceleration model GC 800
RAM: 1GB, ROM: 4GB, slot na microSD
konektory: microUSB, 3.5mm jack
HSPA+ up to 21 Mbps
baterie: 4160 mAh


Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze