Alcatel One Touch 992D se čtyřpalcovým displejem přichází do ČR

38

Alcatel uvádí na český trh svůj další telefon. Nejde však o nějakou letošní novinku, nýbrž o loňský model. Přesto má šanci zaujmout. Za velmi zajímavou cenu nabízí Android 4.0, čtyřpalcový displej, dvoujádrový procesor a již tradičně také podporu dvou SIM karet. V těchto dnech vstupuje na český a slovenský trh.

Alcatel uvedl na náš trh na sklonku loňského roku hned devět modelů a One Touch 992D jejich počet zaokrouhluje na deset. Pokud se v číselném označení Alcatelu orientujete, vidíte, že nepůjde o nejvyšší model. Přesto svou výbavou dokáže jistě zaujmout.

ALcatel One Touch 992D - oficiální fotografie černé varianty

Hranatý Alcatel

Doposud jsme vídávali spíše zakulacené Alcately. Model One Touch 992D jako kdyby mezi loňské portfolio nepatřil. Výrobce u něj vsadil spíše na hranatější rohy a musíme říci, že se nám to líbí. V případě rozměrů zaujme především tloušťka necelých 11 milimetrů. V únosných mezích se drží také hmotnost se svými 132 gramy.

Mnozí jistě uvítají displej s úhlopříčkou čtyři palce a dostatečných rozlišením 800 x 480 pixelů. Na druhou stranu je však jen typu TFT. O přísun energie se postará Li-Ion baterie s kapacitou 1500 mAh.

ALcatel One Touch 992D - oficiální fotografie bílé varianty

Dvě jádra, dvě SIM

Alcatel One Touch 992D přináší dvoujádrový procesor takřka mezi nejlevější telefony a konkurenci tím trochu vypaluje rybník. Procesor od Mediateku je taktován na 1 GHz. Ohledně operační paměti není zcela jasno, ale vše nasvědčuje hodnotě 512 MB RAM. Společně se postarají po pohon operačního systému Androidu 4.0. Potěšující zpráva, tlačítka jsou senzorová a neukusují část z displeje. U řeči čísel se ještě zdržíme a zmíním interní paměť 1 GB, která půjde rozšířit paměťovými kartami.

Opomenout nemůžeme ani fotoaparát se slušnými parametry. Pět megapixelů, automatické ostření i přisvětlovací LED dioda. Od Alcatelu by se mohla učit třeba i Nokia, jak vybavit levný model. Vše završuje možnost záznamu videa v rozlišení 1280 x 720 pixelů.

ALcatel One Touch 992D - oficiální fotografie višnově červené varianty

Tradiční výbavou Alcatelů s Androidem je slot pro druhou SIM kartu a One Touch 992D není výjimkou. Z dalších funkcí můžeme jmenovat HSDPA s rychlostí až 7,2 Mb/s, Bluetooth 4.0 nebo A-GPS.

Na závěr samozřejmě informace o dostupnosti a ceně. Alcatel One Touch 992D bude dostupný ve třech barevných kombinacích (bílé, černé a višňově rudé) od začátku března za 4 490 Kč (179,90 euro pro Slovensko). To je velmi nízce nastavená cena. Takřka veškerá konkurence mívá o něco horší výbavu.

Technické parametry Alcatel OneTouch 992D

Kompletní specifikace
Konstrukce124 × 64,2 × 10,7 mm, 132 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediatek MT6577, CPU: 2×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2013, 4 490 Kč
Diskuze ke článku
Aphort
Napadá mě, že docela velká konkurence je Huawei G 300 :)
PG
Autor článku by si měl nastudovat něco o technologiích displejů - patrně mluví o typu TN, který je horší než IPS. Oba jsou ale TFT. Věta "displej je jen typu TFT" je tím pádem úplně nesmyslná.
Michal
Tak od dneška ho vlastním a zatím jsem velmi spokojen. Systém je opravdu velice svižný a má vzhledově velmi blízko k čistému Androidu. Zvukový projev je naprosto vynikající. A abych jen nechválil, tak displej při pohledu shora ztrácí barvy a vypadá spíš inverzně. Jinak je obraz ostrý, ono 800x480 na 4" bohatě stačí. Je fakt, že kdyby šlo o IPS, posunulo by to tento mobil úplně někam jinam. I přesto si myslím, že v této cenové kategorii nemá žádnou konkurenci.
Petr007
Dotaz do redakce. Plánujete test??
Díky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze