Alcatel nás chce rozhýbat, představuje fitness řadu Alcatel Move

Alcatel v rámci veletrhu IFA 2016 představil také přírůstky do řad fitness pomocníků. Konkrétně se nabízí Moveband, tedy chytrý náramek, Movetime, chytré hodinky s Wi-Fi, zařízení pro sledování vašeho pohybu Movetrack a chytré hodinky pro děti, produkt Move Track&Talk. Cenami by opět měly novinky zatopit svým konkurentům.

Lidé mají fitness pomocníky v oblibě. Bez nějakého chytrého doplňku dnes již téměř žádného sportovce nenaleznete. Alcatel nově přichází s dalším příslušenstvím, které by mohlo oslovit širší spektrum uživatelů, dokonce včetně dětí.

TIP: Virtuální realita podle Alcatelu: IMAX na nose

Alcatel MOVE

Základ nabídky tvoří Moveband. To je chytrý náramek bez displeje, který spolu se speciální aplikací pro smartphone měří vaši pohybovou aktivitu (ujetá vzdálenost, rychlost, čas, spálené kalorie). Nechybí ani měření spánkové aktivity. Moveband navíc dokáže ze spárovaného smartphonu přijímat notifiakce, o kterých informuje. Displej však Moveband nenabízí, spolehnout se musíme na vibrační motůrek a LED diody. Nový náramek bude často připojovaný jako dárek k různým smartphonům od Alcatelu, uvidíme tedy, jakou oblibu si mezi zákazníky novinka vybuduje.

Pokud potřebujete trochu inteligentnější a také zajímavější kus příslušenství, nabízí se chytré hodinky Movetime Wi-Fi Watch. Tyto hodinky dokáží navíc vyřizovat hovory, otevírat notifikace a mnohé další. Stejně jako Moveband umožní chytré hodinky monitorovat aktivitu, včetně té spánkové. Hodinky navíc podporují také různá gesta, například přeskočení právě hrající skladby provedete otočením zápěstí, klepnutí na displej pak funguje jako vzdálená spoušť fotoaparátu propojeného smartphonu.

MOVETIME Wi-Fi Watch

Movetrack je další zajímavý doplněk. Umístit ho můžete například na váš kufr či do auta a sledovat tak pohyb. Hmotnost trackeru je pouze 33 gramů, využití je tedy opravdu široké. Díky speciální sponě půjde Movetrack připnout také na obojek vašeho čtyřnohého miláčka. Výdrž baterie je vcelku obstojná, monitorovat lze až 4 dny v kuse. Pomocí speciální aplikace navíc můžete nastavit bezpečnostní zónu trackeru. Pokud se Movetrack dostane za tuto hranici, automaticky o tom majitele informuje skrze aplikaci.

MOVETRACK

Posledním kusem nově představeného příslušenství je Move Track & Talk. Tyto hodinky patří na zápěstí vašich ratolestí. Rodiče mohou skrze speciální aplikaci sledovat pohyb dítka, zasílat (audio) zprávy nebo rovnou i zavolat. Do chytrých hodinek lze uložit až 10 kontaktů, 5 z nich poslouží jako rychlá volba. Díky kombinaci GPS, GSM a Wi-Fi mohou rodiče získat během 90 sekund přesnou polohu dítěte, a to jak venku, tak také uvnitř budovy. Baterie Move Track & Talk vydrží až 4 dny.

MOVE Track & Talk

Nové produkty budou globálně dostupné od konce září, kdy a za kolik se dočkáme v České republice prozatím není jasné.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze