Alcatel Idol 4 Pro s W10M nabídne Snapdragon 820 (aktualizováno)

Nabídka smartphonů s novými Windows 10 Mobile se stále rozrůstá. Minulý měsíc se objevily informace, že čínský Alcatel pracuje na novém top modelu Idol 4 Pro s tímto operačním systémem. Nyní Evan Blass známý svými spolehlivými úniky informací přišel s tím, že se ve skutečnosti nebude jednat o nic jiného než Window 10 Mobile variantu Alcatelu Idol 4S.

Aktualizováno 18. 3. 2016

Pouhý den po prvním úniku údajně chystaného Alcatelu Idol 4 Pro s Windows 10 Mobile tu máme další várku informací. Model se totiž objevil ve známém benchmarku GFXBench, a odhaluje tak podstatné části své výbavy. Displej by měl mít úhlopříčku 6 palců a Full HD rozlišení. Alcatel neponechá nic náhodě v oblasti výkonu a nasadí procesor Snapdragon 820, 2 GB RAM a grafickou akceleraci Adreno 530. Interní úložiště má nabídnout velkorysých 64 GB a například hlavní fotoaparát se pochlubí 20 megapixely, přičemž čelní kamerka by měla mít 9 megapixelů.

Alcatel Idol 4 Pro

Původní informace z 17. 3. 2016

Alcatel představil Idol 4S spolu s menším modelem Idol 4 jako zástupce zcela nové řady na konci února na veletrhu MWC 2016 v Barceloně. Jak ukazuje uniklý snímek, Idol 4 Pro se Idol 4S vzhledově nápadně podobá. Je vyrobený z kovu a skla a povšimnout si můžete na přední straně i přisvětlovací LED.

Uniklý snímek Alcatelu Idol 4 Pro
Uniklý snímek Alcatelu Idol 4 PRO

V tuto chvíli nicméně není jasné, jestli budou shodné i vnitřnosti obou telefonů. Idol 4S je vybavený 5,5palcovým AMOLED displejem s rozlišením Quad HD (1440 × 2560 pixelů) a pohání ho osmijádrový Qualcomm Snapdragon 652. Předchozí informace přitom mluvily o tom, že by měl Idol 4 PRO dostat Full HD displej a kvůli funkci Continuum stejně jako Microsoft Lumia 950 (XL) a Acer Jade Primo dostat high-endový procesor Qualcomm Snapdragon 820. Microsoft nicméně nároky na funkci Continuum snížil a stačí mu i Snapdragon 617.

TIP: Alcatel OneTouch Fierce XL: levný tabletofon s Windows 10 Mobile

Pokud Alcatel svůj Idol 4 PRO v nejbližší době představí, bude to už už jeho druhý telefon s Windows 10 Mobile. Tentokrát však míří výš. Jeho dosavadní novinky Alcatel OneTouch Fierce XL a osmipalcový tablet Alcatel OneTouch Pixi 3 8 se nachází na spodním konci výkonnostního i cenového spektra.

Alcatel Idol 4S – MWC 2016

Zdroje: twitter.com, phonearena.com, gfxbench.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jose
Až na ten systém by se to dalo.
Kiddo
Ten obrázek je zcela očividně fake.
TJ
vzhľadom k tomu, že sa u nás nepredáva ani fierce xl, pochybujem, že sa to sem dostane...
dakr1
Muze to byt fake to foto. Ale kdyby takhle vypadal a stal do 10 000, tak by rozhodne stal za uvahu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze