ČTÚ ukládá O2 pokutu za agresivní obchodní praktiky. Týkají se PředplaDENky

1
ČTÚ ukládá O2 pokutu za agresivní obchodní praktiky. Týkají se PředplaDENky
  • O2 loni zavedlo novou předplacenou službu PředplaDENka
  • Operátor ji však nemalému počtu uživatelů aktivoval bez jejich souhlasu
  • ĆTÚ za toto jednání uložilo pokutu ve výši 2 miliónů korun

V loňském srpnu náš nejstarší operátor O2 spustil dva nové tarify pro předplacenkáře, které byly sdruženy pod kampaň PředplaDENka. Za 20 Kč, respektive 25 Kč mohli uživatelé získat neomezené volání či neomezené volání s SMS zprávami a navíc i neomezený internet s rychlostí 32 kb/s, který byl vhodný pro textovou komunikaci prostřednictvím messengerů. V rámci testování nové služby však O2 tyto nové služby aktivovalo spoustě uživatelů, aniž by s tím daní uživatelé vyjádřili svůj souhlas. Operátor je pouze informoval o tom, že byli zařazeni do pilotního provozu nově zaváděných tarifů a v případě, že se pilotního provozu nechtějí účastnit, mohou prostřednictvím SMS, telefonicky či osobně na prodejních místech O2 svou účast odmítnout.

Uživatelům, kteří do konce července 2016 neodmítli svou účast v pilotním provozu O2 PředplaDENka, pak byl denní poplatek za tarif stržen automaticky z kreditu. Za spáchání správního deliktu porušení zákazu užití agresivní obchodní praktiky ČTÚ uložil O2 pokutu ve výši 2 miliónů korun. Rozhodnutí o pokutě není dosud pravomocné a O2 se proti němu ještě může odvolat, což je současně velmi pravděpodobný krok ze strany operátora. Výše pokuty je však pro O2 v podstatě nedůležitá. Pouze za první čtvrtletí letošního roku činil čistý zisk společnosti 1,286 miliard Kč, ve kterých se drobná dvoumiliónová pokuta jistě ztratí.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Luboš
Bohužel náš zkorumpovaný stát a instituce si nechali ujet vlak,kde si naši zlodejští operátoři mohou dělat, co se jim zlíbí. Kdyby raději operátorům dali miliardové pokuty za okrádání zákazníků, na fupech,omezených tarifech s nízkými kapacitami dat a předražených tarifech to by si nedovolili polovinu z toho co si dovolí. Kdysi bývali naši operátoři světová špička dnes to jsou pouze zloději a pračky peněz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze