O2 má problém s Předpladenkou, aktivuje ji automaticky

4

Ač to na první pohled může vypadat, že Předpladenkou se O2 konečně trefilo do černého, opak bude nejspíše pravdou. Problém není v nabídce samotné, ta může být pro mnoho klientů předplacených karet lákavá, problémem je však automatická aktivace balíčku bez vyžádání. A jak už to bývá, službu musí uživatel cíleně zablokovat.

O operátorovi O2 píšeme poslední dobou častěji, než je běžné. Mohou za to především diskutabilní praktiky kolem změn různých pravidel a podmínek u tarifů, které se následně stávají terčem stížností nebo žalob fyzických osob i jiných subjektů. Naposledy O2 překvapilo své zákazníky tím, že po vyčerpání FUP limitu zastavilo internet, částečnou náhradou pak bude převádění jednotek do dalšího měsíce. Bohužel, převádí se jen jednotky z balíčku, které si uživatel dokoupí po vyčerpání svého stávajícího FUP limitu, navíc pouze jednou.

TIP: Nová PředplaDENka od O2 přinese neomezené volání do všech sítí

O2

Podobně komplikovanou situaci bude O2 zřejmě mít i s novým tarifem pro předplacené karty – Předpladenkou. Služba jako taková špatná rozhodně není. Dovoluje totiž uživateli předplacené karty využít možnost neomezeného volání, a to za 24 Kč (s platností do půlnoci daného dne). Pokud chce zákazník i SMS, zaplatí o 5 Kč více. Na pohled skvělá nabídka, avšak, je tu jedno ale. O2 totiž tuto novou službu aktivuje uživatelům automaticky a bez přímého odmítnutí klientem (odesláním SMS zprávy) se následně služba spustí automaticky, stačí uskutečnit příchozí hovor, případně se připojit k internetu. V rámci balíčku je totiž i základní internet s nízkou rychlostí, který se hodí pro komunikaci skrze internetové messengery.

Právě tento postup se nelíbí společnosti dTest, která upozorňuje na nekalé jednání. Operátor bez vědomí uživatelů nesmí aktivovat službu, která zákazníka následně může stát peníze. Samozřejmě s tím, že si sám zákazník službu nepřál, respektive neaktivoval. Pokud jste i vy stejného názoru jako dTest a chcete své finance zpět, obraťte se na dTest, respektive ČTÚ.

Zdroje: dtest.cz

Diskuze ke článku
Loko
A proč si o2 může dovolit takové prasárničky? Protože ČTÚ nemůže operátory adekvátně postihovat.

Nad tím co si Kelner poslední dobou dovoluje, zůstává ale rozum stát. Podle mě se snaží za každou cenu zvednout zisky, a pak o2 poslat dál. Přeju jim hodně ztracených zákazníků...
XYZ
O2 je zlo!
Standa
Jo u takového šmejda jako jsou o2 zůstane jen vůl. Jinak souhlasím s výše uvedeným komentářem. Kelner je dobytek co zbohatl na neštěstí jiných lidí a svoje praktiky jak vyjebat se zákazníky zkouší všude.
chuck
Njn, nenažraný Kelner

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze