S aplikací NetworkRadar pomůžete T-Mobilu budovat 3G síť

2

T-Mobile i letos pokračuje ve vylepšování pokrytí rychlé 3G sítě. Ta je v současnosti dostupná již pro více než 83 % populace. Operátor navíc přináší svým zákazníkům zdarma zajímavou aplikaci NetworkRadar, díky níž si mohou snadno ověřit kvalitu připojení k internetu a ovlivnit další vylepšování nejrychlejší sítě.

T-Mobile logo

Tip! T-Mobile v dubnu: Sony Xperia S, Motorola MOTOLUXE a změny

T-Mobile ve spolupráci s nizozemskou společností Oberon Interactive přináší svým zákazníkům jednoduchou aplikaci NetworkRadar. Jejím prostřednictvím mohou nejen otestovat kvalitu svého mobilního internetu, ale také ovlivnit další plány na zlepšování a pokrývání sítě. Aplikace je dostupná jak pro zařízení s operačním systémem iOS (Apple), tak i pro systém Android. Zdarma je ke stažení prostřednictvím AppStoru a Google Play.

Aplikace je dostupná pro zařízení s Androidem a Apple iOS
Čtěte - Recenze Apple iPhone 4S – Inovovaná duše

Přehledné menu aplikace zobrazí nejen rychlost stahování a odesílání dat, ale rovněž odezvu sítě. Naměřené hodnoty se následně složí do jediného ukazatele, který ohodnotí kvalitu mobilního internetu v dané lokalitě. Veškerá měření provedená v rámci této aplikace nejsou započítána do datového FUP limitu. Všechny předchozí výsledky si může uživatel zobrazit v seznamu záznamů nebo na mapce. Aplikace také přináší zákazníkům novinky v oblasti pokrývání a zkvalitňování sítě společnosti T-Mobile.

Screenshoty z Androidí verze nové aplikace NetworkRadar

Získaná data umožní operátorovi získat přesné informace o praktických zkušenostech uživatelů a pomohou označit místa, kde je třeba síť vylepšit. Na oblasti, které jsou pro klienty důležité, se tak může rychle a přesněji zaměřit.

Budování T-Mobile 3G pokračuje

Ani v roce 2012 T-Mobile ve výstavbě a posilování 3G sítě nepolevuje. Začátkem dubna si 3G může vychutnat přes 83 % populace. Celkem je tak po republice vystavěno téměř 2 550 vlastních vysílačů, které pokrývají přes 560 měst.

Aktuální mapa pokrytí operátora T-Mobile signálem 3G

Operátor také stále jako jediný nabízí vylepšenou technologii HSPA+ v celé své 3G síti. Díky ní mohou klienti stahovat data rychlostí až 21 Mbit/s. V závěrečné fázi příprav je rovněž HSPA+ 42 Mbit/s, kterou si ve vybraných lokalitách uživatelé mohou vyzkoušet již od 16. dubna 2012.

Více informací na t-mobile.cz/3g.

NetworkRadar si můžete stáhnout na Google Play, Apple App Store a nebo využít níže přiložený QR kód:

Zdroje: TZ T-Mobile

Diskuze ke článku
Jean
Konečně někdo začíná laškovat s metodou nezapočítávání určitého datového provozu (služeb) do FUP. Jsem zakladatele služby FAKEBOOK. Hele milý T-mobile co když ti dám měsíčně 2 mega (pro mě je to nic) a ty mým uživatelům nebudeš započítávat provoz na mém Fakebooku do FUP ? bereš ? ;)
Goodhoko
Ta mapka: TO JE K SMÍCHU!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze