Acer slibuje další špičkový telefon s Windows 10 Mobile

Pokud jste bedlivě sledovali naše zpravodajství z letošního veletrhu IFA, jistě vám neunikl model Jade Primo od Aceru. Jade Primo mí být špičkový smartphone s Windows 10 Mobile, který se díky funkci Continuum v tomto systému dokáže proměnit v počítač. Acer tomuto konceptu věří a na příští rok slibuje rovnou další model Primo 2.

Dnes máme mobilní telefony s mobilními operačními systémy a počítače s klasickým, dospělým OS se širšími možnostmi, ale i složitějším ovládáním. Microsoft se ale rozhodl tuto hranici odbourat díky novému systému Windows 10, který bude fungovat jak na telefonech, tak na počítačích, tabletech nebo třeba XBoxu. Díky funkci Continuum v mobilech s Windows 10 Mobile se po připojení velkého monitoru či televize změní mobilní prostředí v desktopové, upraví se zobrazení univerzálních aplikací a vy tak můžete používat například e-mailový klient, Word nebo PowerPoint na mnohem větší obrazovce s plnohodnotným rozložením, které znáte z notebooku. Velký potenciál má tato možnost například v pracovním prostředí a na cestách, kdy si z kanceláře odnesete prakticky celý počítač v kapse a v jakémkoliv hotelovém pokoji s televizí si opět vytvoříte kancelář. Stačí s sebou mít pouze skládací klávesnici a malý telefon. Doma Tuto novou funkci využije i Acer s modelem Jade Primo, který běží právě na Windows 10 Mobile. .

RT @mobilenetcz: Acer představuje špičkový telefon Jade Primo s Windows 10. Má Snapdragon

I když se tento model ještě k prodejcům nechystá, jelikož musíme počkat na vydání verze Windows 10 Mobile, Acer už nyní přislíbil, že i v roce 2016 bude tento projekt „pocket PC“ nadále rozvíjet. Ohlásil totiž nástupce tohoto modelu, který by se měl dostat na trh v průběhu příštího roku. Acer se tak stal prvním výrobcem vedle Microsoftu, který slíbil vyrábět špičkové Windows 10 Mobile telefony.

Zdroje: gsmarena.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Honza
Tak na to jsem dost zvědavý :)
Tomáš
Já taky, už se na nové telefony z W10 moc těším. Po letech s androidem už ho mám plné zuby.
Michal
No nedivím se, že máš Androidu plné zuby, je to šílený systém, leč nejpropalovanější a nejrozšířenější. iOS v posledních verzích začíná být zajímavá alternativa nicméně já se nejvíc těším a jsem nejvíc zvědav na W10 mobile, ty mají velký potenciál do budoucna.
mrtvá žížala
dalsi nepoucitelny co musi vstoupit do řeky aby se utopil :o) ale proc ne, kdyz na to maj financ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze