Acer Liquid Jade Primo oficiálně: nová úroveň multitaskingu

10

Acer dnes konečně oficiálně představil nový 5,5" smartphone Liquid Jade Primo využívající operační systém Windows 10 Mobile. Liquid Jade Primo bude bojovat rozšířenou produktivitou, a to díky funkci Continuum, kterou známe z nejnovějších Lumií od Microsoftu. Cena novinky se ustálila na hranici 16 000 Kč, dostupná bude od února.

Acer Liquid Jade Primo, o kterém jste už u nás mohli číst, se může pochlubit oceňovaným designem Liquid Jade s tenkým elegantním profilem, zaobleným zadním krytem, díky kterému pohodlně padne do ruky, a ergonomickým odolným sklem 2.5D Corning Gorilla Glass. Přední i zadní kryty mají jemně vlasově kartáčovaný povrch, zatímco ostrým diamantem broušený pruh obklopující šasi dodává smartphonu ještě uhlazenější vzhled. Nechybí samozřejmě ani pro řadu Jade tolik typické kruhové prvky.

Acer Jade Primo

S monitorem připojeným přes USB-C, příslušenstvím Wireless Display nebo s dokem Display Dock může Liquid Jade Primo poskytnout možnost práce jako na počítači, a to na externím monitoru s univerzálními Windows 10 aplikacemi. Lze jej využít jako touchpad a virtuální klávesnici, nebo lze pro práci s více aplikacemi jak na displeji, tak na externím monitoru připojit klávesnici a myš, to přináší tyto případy použití:

  • připojení smartphonu k televizoru či monitoru v hotelech nebo kdekoli pro práci v produktivních aplikacích, takže můžete nechat notebook doma
  • promítání prezentace na projektoru nebo velké obrazovce, zatímco se na telefonu zobrazí „Presenter View“
  • přehrávání videí na televizoru během současného používání ostatních aplikací v telefonu
Acer Jade Primo

Ani další specifikace novinku rozhodně nezahanbí. Těšit se můžete například na 5,5palcový Full HD AMOLED displej, který nabídne 176° široké pozorovací úhly. Výkon zajistí šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808 spolu se 3 GB operační paměti a 32 GB prostoru pro vaše data. Ve výbavě potěší také přítomnost LTE Cat. 6 a Wi-Fi 802.11ac. Pro snížení zahřívání, ke kterému dochází používání náročných aplikací, má Liquid Jade Primo moderní systém chlazení, který účinně odvádí teplo od procesoru, a zároveň snižuje celkovou teplotu povrchu zadní strany telefonu. Uvidíme, jak tento inovovaný způsob bude fungovat v praxi. Primární fotoaparát nabídne rozlišení 21 Mpx, světelnost je pak spíše průměrných f/2.2. O dostatek světla se bude starat dvojice přisvětlovacích LED diod. Natáčení videa umožní novinka až do rozlišení 4K (3 840 × 2 160 pixelů).

Přední kamera nabídne rozlišení 8 Mpx a světelnost zůstává stále stejných f/2.2. Přední kamera se alespoň může pochlubit širokým úhlem záběru až 84° a podporou nahrávání videa s rozlišením až Full HD. Velmi zajímavě si v Aceru poradili také s anténou. Ta je integrovaná přímo do zadního krytu technologií přímého laserového strukturování. Další specifikace Acer stále tají.

Acer Liquid Jade Primo bude k dispozici v únoru za cenu od 15 990 Kč, respektive 569 EUR (pouze telefon bez Display Docku), za 599 EUR pak i s Display Dockem..

Technické parametry Acer Jade Primo bez doku

Kompletní specifikace
Konstrukce156,5 × 75,9 × 8,4 mm, 150 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát21 Mpx (5 248 × 3 936), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 808 MSM8992, CPU: 2×1,82 GHz + 4×1,44 GHz, GPU: Adreno 418
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Mobile
Akumulátor2 870 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:39 hodin
Dostupnostúnor 2016, 15 990 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Lukas “Kefalin” Tankovic
Lukas “Kefalin” Tankovic
Videl som obrazky nazivo a musim povedat,ze to vyzera az prilis lacno. A davat 569€ za Acer? To uz si priplatim za Lumiu,ktora je v 5,2 palcovej verzii dokonca lacnejsia
řízek
tož vypadá to lépe než ty mumie
kleinak
Opravdu nerozumím těm čachrům s dnešními cenami čehokoliv. Acer se nemůže rovnat telefonům od MS, ruku na srdce a nastaví cenu, která je někdy i dražší než Lumie. Kdo to koupí ????? Co pak nemůže dát cenu aspoň o 2tis levnější i třeba s dokem??? Ale takhle to prostě vypadá, že mu to je úplně jedno a vlastně tím říká, že to člověk ani kupovat nemusí, když lepší Lumie jsou i levnější. Kdyby o nic jiného nešlo, tak rozhodně MS bude do budoucna podporovat Lumii než Acer, myslím odladěnost a aktualizace. Stačí se podívat ne HTC, nebo Samsung, tam je s WP10 konec a nekteré nedostali ani WP 8.1 a myslíte si, že to s Acerem bude jíné, myslím že ne.
Za mě je to cena neadekvátní, ale neberu to nikomu, jen můj názor, já mám rok a půl L1020 a nic jiného nechci.
Takže hodne zdaru.
mrtvá žížala
to sou postupne hokus pokusy s WP skrz vyrobce, ale kde nic tu prt, proc se vubec snazi ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze