Acer Jade Primo nedostane Windows 10 Mobile Anniversary Update

7

Acer měl velké plány s platformou Windows Phone a Windows 10 Mobile. Nyní se však zdá, že hází ručník do ringu jako samotný Microsoft. Jeho vlajková loď s Windows 10 Mobile, Acer Jade Primo, který jako jeden z mála podporuje režim Continuum, nedostane očekávanou velkou aktualizaci Windows 10 Mobile.

Informaci již oficiálně potvrdila sama firma. Podle Aceru je důvodem tohoto rozhodnutí nestabilita operačního systému po nainstalování aktualizace. „Bohužel Anniversary Update pro Acer Jade Primo vede k nestabilitě operačního systému. Aktuální verze je technicky bezchybná a odolná, takže jsme se rozhodli po důkladném zvážení zdržet se aktualizace,“ píše se v prohlášení.

Přestože to prohlášení výslovně neuvádí, v podstatě to znamená, že Acer končí s jeho podporou, takže se v budoucnu nedočká už žádných aktualizací. Je to další hřebíček do rakve už takto skomírající platformy.

TIP: Recenze Acer Jade Primo – Když nechcete Lumii

Majitele tohoto telefonu však i tak ještě jednu možnost, jak se dostat k nejnovějším aktualizacím. Musí vstoupit do programu Insider, ve kterém uživatelé testují nové dosud nevydané sestavení Windows 10 Mobile. Stačí však, když zvolí nejnižší předprodukční kruh, do kterého jsou uvolňovány již odladěné sestavení těsně před jejich vydáním pro všechny uživatele.

Acer Jade Primo – videopohled

Technické parametry Acer Jade Primo bez doku

Kompletní specifikace
Konstrukce156,5 × 75,9 × 8,4 mm, 150 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát21 Mpx (5 248 × 3 936), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 808 MSM8992, CPU: 2×1,82 GHz + 4×1,44 GHz, GPU: Adreno 418
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Mobile
Akumulátor2 870 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:39 hodin
Dostupnostúnor 2016, 15 990 Kč

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, windowsunited.de

Diskuze ke článku
Ondra
Čekal snad někdo něco jiného???
Hexagon
Jo to je ta bajna podpora zariadeni s Windows 10 Mobile. Ma to rovnaky HW ako Lumia 950,no update nedostane. Cize jediny kto si plni update povinnosti je nakoniec len Microsoft,cize podpora je este horsia nez pri Androide. Ale tak to sa da tazko vysvetlit miestnej sekte.
ANO
To je zase clanek a jeste k tomu ty dementy, teda commenty:o)
V prve rade bych si pockal az neco takoveho rekne primo acer .... navic mi prijde divne, ze se pise o pul roku starem updatu!:o)))) Jako really??? Kdyz za nejake dva mesice ma vyjit dalsi velky update?
I kdyby Acer rekl, ze tam anniversary neda, tak patrne jednim dechem dodal, ze tedy pockaji na creators update! Uprimne, kdyz/pokud tam nezpristupnili oficialne (pres insider to 100% jde) anniversary z pulky lonskeho roku doted, tak by bylo hodne zvlastni, ze by to zpristupnovali pred dalsim velky updatem. Ikdyz ten clanek je hrozna sracka, spis blog, tak jedno se musi nechat. O tom aceru jsem tu psal pri predstaveni, ze to bude strasny propadak, mizerny fotak, strasna cena a ze se zjevny management fail svede na windows ... a je to tu!:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze